Yentel (16) kroont zich tot beste kubb'er op grootste kubb-tornooi ter wereld

© lds

© lds

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Kubb Monsieur uit Lier heeft het tiende BK kubb gewonnen, 's werelds grootste kubb-tornooi. Afgelopen bloedhete zaterdag vond het voor de tweede keer plaats in Aalst. De schijnbaar onfeilbare Yentel Casterel (16) kroonde zich tot beste solospeler.

LEEN DE SMEDT

Als zijn herexamen Sterkteleer even uitmuntend wordt als zijn prestaties tijdens het tiende Belgisch kampioenschap kubb zaterdag, ziet het er goed uit voor de bouwkundestudent Yentel Casterel. De zestienjarige kubbspeler maakt deel uit van Kubb Monsieur uit Lier die de West-Vlaamse Kubboys tijdens de finale van de tiende editie naar huis speelde.

Hoewel het negende BK kubb al in Aalst gehouden werd en de organisatie jaarlijks naar een andere Vlaamse stad verhuist, vond ook de tiende editie plaats in de Ajuinenstad. “Omdat we hier vorig jaar zo goed bediend zijn en zo veel ondersteuning hebben gekregen van de stad Aalst, hebben we geopteerd om hier ook de tiende editie te laten doorgaan.”

Kubb is een spel dat buiten gespeeld wordt en als doel heeft de blokken van de tegenstander om te werpen door er houten stokken tegen te gooien. De sport kwam overgewaaid uit Zweden, waar ‘kubb’ in het dialect houten blok betekent. Je kunt het zien als een slimme combinatie van petanque, bowling en schaken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen