© Photo News

Vijf tips om extra te genieten van het mooie weer dit weekend

Met temperaturen tot 22 graden belooft het een topweekend te worden. Ideaal voor een uitstap naar de kust of een wandeling in eigen streek. Deze vijf tips geven we nog mee voor de start van het weekend. Geniet ervan!

1. Extra treinen naar de kust en redders

Spoorwegmaatschappij NMBS legt dit weekend enkele extra treinen in naar de kust, wegens de voorspelde nazomer. In Oostende en Blankenberge zal telkens één reddingspost bemand zijn. Zaterdag en zondag vertrekt er ‘s morgens een extra trein vanuit zowel Hasselt als Leuven, telkens met bestemming Oostende. ‘S Avonds keren die treinen ook terug.

Wie nog een duik wil nemen in de zee, kiest best voor het strand van Oostende of Blankenberge. Daar zal telkens één reddingspost bemand zijn. In Oostende is dat de post Kemmelberg, in Blankenberge zijn er redders aan de post King Beach. De overige reddersposten aan de kust zijn gesloten.

2. Tips voor een stevige herfstwandeling

Rond Antwerpen bevinden zich heel wat mooie gebieden waar je kan genieten van de prachtige herfstkleuren. Met het mooie weer is dit weekend het ideale moment om erop uit te trekken. Wij verzamelden 10 ultieme wandelroutes.

3. Hier eet je de lekkerste ijsjes… of wafels

De zomer is dan wel al voorbij, met dit weer krijg je dit weekend gegarandeerd zin in een ijsje. Wij verzamelden acht Antwerpse adresjes waar je lekker ijs kan eten. Ontdek ze hier (GVA+)!

Liever een wafel of pannenkoek? Dit zijn de beste plaatsen in de stad om wafels of pannenkoeken te verorberen (GVA+).

4. Tijd voor een terrasje!

In weinig landen, zelfs niet in Nederland, is terras een werkwoord. In Antwerpen is ‘een terrasje doen’ gewoon uitgevonden. Dit weekend kan je er nog eens van profiteren. Bekijk hier een overzicht van de mooiste terrasjes met uitzicht op het water (GVA+).

Ook op Linkeroever zijn er heel wat leuke terrasjes: ontdek ze hier (GVA+).

5. De fijnste horecazaken met een speeltuin in ’t stad

Wil je dit weekend liever uit gaan eten? Het is niet altijd eenvoudig een horecazaak te vinden waar de kinderen ook buiten kunnen spelen. We maakten daarom nog een lijstje met restaurants’ en bistro’s die een speeltuin hebben, of die naast een speeltuin liggen. Ontdek ze hier (GVA+)!

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER