Na reuzenpenis en masturberende vrouw nu ook nieuwe provocerende tekening in Brusselse straatbeeld

© twitter rtbf

Ongeveer een jaar nadat er een gigantische muurschildering van een penis opdook in het Brusselse Sint-Gillis, hangt er nu ook een fresco van een grote vagina in het straatbeeld.

lbo

Het vrouwelijke geslachtsdeel werd geschilderd op een reusachtig doek dat een gebouw waar aan gewerkt wordt, op de hoek van de Theodore Verhaegen-straat met de Avenue du Parc, overdekt.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Omdat de tekening op een doek geschilderd is, zal de fresco niet zo lang blijven hangen als de mannelijke tegenhanger. Of de vagina door dezelfde mensen geschilderd is als de penis destijds, is nog niet duidelijk. De maker van die tekening is nog altijd niet bekend.

Aanvankelijk werd gezegd dat de penistekening zou worden verwijderd, maar na protest van buurtbewoners, kon de muurschildering blijven.

“Gratuite provocatie”

Vincent Henderick (cdH) is niet te spreken over de nieuwe muurschildering van de vagina. “Ik had hier een jaar geleden voor gewaarschuwd. Zonder officiële reactie zouden er nieuwe, nog meer provocerende fresco’s in Brussel verschijnen, zo had ik gezegd. En kijk, het is zover! Door niet te reageren, door gratuite provocatie en seks te banaliseren, faciliteren de autoriteiten dit zelfs, moedigen ze dit aan waardoor dit vervalt in vulgariteit.”

Verminkte man

Nog maar enkele weken geleden dook eveneens in Brussel al een seksueel getinte muurschildering op, in de buurt van het Klein Kasteeltje. Op de zijgevel van een gebouw was een tekening van een masturberende vrouw geschilderd.

Eerder kreeg onze hoofdstad ook al een penetratie- en anusmuur. Daarnaast verschenen ook onder andere muurschilderingen van een aan zijn voeten opgehangen, verminkte man en een onthoofding in de stijl van Caravaggio.

OVERZICHT.

Hieronder vindt u een overzicht van andere ophefmakende, soms provocerende muurschilderingen in Brussel:

© Gorik Van Holen)

© Bart Dewaele

© Ivan Put

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen