© AFP

Wereldsave Mignolet voorkomt goal Alderweireld

Tottenham-Liverpool was zaterdag een intense topper met twee uitstekende doelmannen en één wereldsave – van Simon Mignolet op een kopslag van Toby Alderweireld.

bla, pivan

White Hart Lane stond al klaar om te vieren toen Alderweireld het hoogst klom van iedereen op een corner, maar Mignolet met een onwaarschijnlijke reflex de kopbal nog uit zijn doelvlak kon ranselen. Even later moest de Truienaar zich wel gewonnen geven op een doelpunt Danny Rose, ingeleid door diezelfde Alderweireld. In de eerste helft had Milner de bezoekers vanop penalty op voorsprong gezet. 1-1 was ook de eindstand. Dat ondanks een late en ondankbare invalbeurt van Divock Origi, waarin de Houthalenaar erg weinig ballen kreeg. Origi blijft wel eerste invaller.

Op basis van het spel verdiende Liverpool de zege. “Het is erg jammer dat we niet kunnen winnen”, zei Mignolet. “Drie uitmatchen op rij is geen cadeau (Anfield wordt op dit moment verbouwd, red.). Onze match van vorige week tegen Burnley was niet goed. Maar we pakken 4 op 6 tegen Arsenal en Tottenham en dat is goed.”

Na de interlandbreak is de volgende tegenstander van The Reds niemand minder dan landskampioen Leicester, een gedroomde affiche om het vernieuwde Anfield in te huldigen. “We kijken er allemaal naar uit om daar opnieuw te kunnen spelen”, besloot Big Si. “Ik heb de nieuwe hoofdtribune nog niet gezien nee. Maar naar wat ik gehoord heb, moet het er indrukwekkend uit zien.”

Bekijk de save van Mignolet hier (vanaf minuut 9.50).

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer