Nu kan je ook snoepen van Greg Van Avermaet

© svl

© svl

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Een stukje Greg Van Avermaet of Oliver Naesen mee naar huis nemen? Het kan, nu ze met hun trainingsgroep De Parelvissers op pralines staan die worden verkocht voor het goede doel.

stef van overstraeten

De pralines met de foto's van de wielrenners worden verkocht bij Choc O Meer. “We wilden iets doen voor het goede doel in het kader van Music for Life van Studio Brussel”, legt een van de initiatiefneemsters Tatjana Labio uit. “En omdat De Parelvissers hier regelmatig stoppen om een koffietje te drinken vroegen we hen of zij met hun foto op de pralines wilden staan. Ze zijn dan zelf ook met een goed doel op de proppen gekomen. Want Casper, het neefje van Greg Van Avermaet, heeft de ziekte van Duchenne, een spierziekte. De behandeling kost heel veel geld en we willen hem op die manier steunen.”

Met praliné

Zelf doen De Parelvissers ook een duit in het zakje. “Een andere trainingsgroep uit Wachtebeke, waar ook enkele profrenners bij zitten, heeft een pak pralines besteld, om op hun eetfestijn bij de koffie te geven. Daar hebben de renners ongetwijfeld onder elkaar voor gezorgd. Voor we ze te koop aanboden, zijn ze ook allemaal komen proeven”, zegt Ina De Keyser. “Het zijn pralines met pralinésmaak. En ze vonden ze heel lekker.”

Greg Van Avermaet, de broers Naesen, Stijn De Bock, Preben Van Hecke, Gijs Vanhoecke en Mathias Ongena hebben zelf hun foto mogen kiezen.

“De Greg-praline is de populairste”, zegt Tatjana. “Ook al smaken ze allemaal hetzelfde, iedereen vraagt daar naar. Ze is op dit moment zelfs uitverkocht. De chocolatier kan niet volgen. Maar binnenkort zijn er opnieuw voldoende van elke wielrenner, zodat we iedereen kunnen bevoorraden.”

De pralines kosten 1 euro per stuk en zijn te verkrijgen bij Choc O Meer in de Donklaan.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen