Aangeboden door
Gesponsorde inhoud
'Gesponsord' is content gemaakt in opdracht van en betaald door een adverteerder en geproduceerd door de commerciële afdeling van DPG Media. De journalisten van HLN zijn hier niet bij betrokken.
Een meerderheid is voor 'mystery calls' om discriminatie op de werkvloer tegen te gaan.
Volledig scherm
Een meerderheid is voor 'mystery calls' om discriminatie op de werkvloer tegen te gaan. © ANP XTRA

Brussel start praktijktests tegen discriminatie van sollicitanten met 'vreemde' achternaam

Het Brussels Parlement heeft gisteren in de vooravond de ordonnantie goedgekeurd die het licht op groen zet voor praktijktests. Brussel wordt daarmee het eerste gewest van het land en Europa dat de praktijktests of 'mystery calls' in de wet inschrijft. Dat gebeurde met 61 stemmen van de meerderheid, de groenen en PVDA, tegen 18 stemmen van MR, N-VA en Vlaams Belang.

64 reacties

  • Gino Denil

    7 jaar geleden
    Voor al die miljarden subsidies en lastenverlagingen mogen de bedrijven wel iets terug doen. Niet discrimineren is dan toch al weinig. Of laten we afspreken dat bedrijven die geen beroep doen op subsidies en de volle pot betalen aan sociale bijdragen en belastingen vrij mogen aanwerven wie ze willen.
  • Koen Van crombruggen

    7 jaar geleden
    Willen de Groenen daarmee zeggen dat zij als politieke elite in Brussel zelf discrimineren? Waarom zijn er anders zo weinig zelfstandigen bij al die allochtonen in Brussel? Anders zou de werkgelegenheidsgraad niet zo laag zijn want als er eentje wel een bedrijf heeft neemt die ook alleen eigen volk aan. Krijgen ze geen administratieve goedkeuring om bedrijven op te richten van Groen?
  • Serge Aernoudt

    7 jaar geleden
    Het kan ook omgekeerd. Stel iemand met allohctone achtergrond die aanwervingen mag doen???
  • Johny vanderlinden

    7 jaar geleden
    Dat ze maar gaan solliciteren in het parlement, daar heb je geen diploma of ervaring nodig, zitten slapen is genoeg, en je hebt een job voor de rest van je leven goed betaald en schoon pensioen op 55jr.
  • Patrick Van Verdegem

    7 jaar geleden
    Discrimineren van Vlamingen daar hebben ze het in Brussel anderzijds veel minder moeilijk, maar vreemdelingen achteruit stellen dat kan natuurlijk echt niet hé. Wij worden hier trouwens meer en meer vreemden in eigen land...