Belgische ruiters houden goede generale repetitie voor CSI-jumping Oslo

De Belgische jumpingruiters Zoë Conter, Jos Verlooy en Niels Bruynseels hebben in Oslo een goede generale repetitie gehouden in aanloop naar de eerste wereldbekerwedstrijd van het seizoen, die zondag op het programma staat in de Noorse hoofdstad.

In de 5 sterren hoofdproef op 1m50 van vrijdag konden drie van de vijf Belgische deelnemers de nul op het scorebord houden met het paard waarmee ze zondag de openingswedstrijd van het nieuwe WB-seizoen zullen springen. Zij eindigden alle drie in de top 10.

Euro Horse ruiter Jos Verlooy reed met zijn 12-jarige hengst Caracas de snelste tijd van de foutloze Belgen en zijn chrono van 63.31 bracht hem op de zesde plaats. De 18-jarige Zoë Conter, de oudste dochter van Stephex Stables patron Stephan Conter, kwam met haar 12-jarige merrie Zeta di Sabuci foutloos binnen na 66.57 en eindigde zo op de negende plaats, net voor Niels Bruynseels, die met het 11-jarige Belgisch Warmbloed Paard (BWP) Gancia de Muze een nulronde reed in 68.19.

Pieter Devos stootte met de 12-jarige ruin Apart één balk af en moest zo vrede nemen met plaats 32, terwijl Gregory Wathelet met de 13-jarige BWP-hengst Eldorado van het Vijverhof acht strafpunten opliep en zo als 39e eindigde.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer