Jas van Anne Faber ontmaskert vermoedelijke moordenaar

Na een intensieve zoektocht werd woensdag het lichaam van de Nederlandse Anne Faber gevonden. De jonge vrouw was sinds eind september vermist. Het was de teruggevonden jas van Anne die alles in een stroomversnelling bracht en de vermoedelijke moordverdachte ontmaskerde.

lbo

Het was een vrijwilliger die mee zocht naar Anne Faber die uiteindelijk de jas van de toen nog vermiste vrouw had gevonden. Een heel team zocht op de plaatsen waar Anne voor het laatst gezien werd naar sporen. In het dorp Huis ter Heide, in de gemeente Zeist, lag die jas.

Op die jas waren niet alleen DNA-sporen te vinden van Faber zelf, maar er zaten ook DNA-sporen op van ene Michael P., een man met een verleden als zedendelinquent. Na meerdere verhoren leidde Michael P. de speurders naar de plaats waar hij het lichaam van Anne Faber had achtergelaten.

Volgens de Nederlandse krant Telegraaf is het aannemelijk dat P. Anne overmeesterde terwijl ze schuilde voor de regen of langs fietste. Hij heeft haar daar vermoedelijk ook vermoord. Toen later bleek dat er spullen werden teruggevonden van de jonge vrouw, zoals haar jas en haar fiets, heeft de man het lichaam vermoedelijk verplaatst naar de plaats waar het uiteindelijk werd gevonden. De politie onderzoekt de precieze chronologie nog.

Twee weken vermist na fietstocht

De jonge vrouw raakte bijna twee weken geleden vermist. Ze ging fietsen, stuurde haar vriend nog een laatste verregende foto van zichzelf en verdween daarna spoorloos. Maandag pakte de politie de 27-jarige Michael P. op voor betrokkenheid bij de vermissing. De man heeft al een lange straf uitgezeten voor geweld- en zedendelicten, en zat in een forensisch psychiatrische afdeling in Den Dolder, een dorp in de gemeente Zeist (provincie Utrecht). Volgens de politie was de 27-jarige “geleidelijk aan het terugkeren in de samenleving”.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer