© VRT

Na ‘Temptation Island’ wou ze 15 jaar niet op tv komen, maar daar komt nu verandering in

Eén belofte deed Katrien Schotte (39) zichzelf na haar deelname aan Temptation Island: ze zou ver uit de buurt blijven van alles wat met televisie te maken heeft. Vijftien jaar later is ze te zien in Het Gezin, een Eén-programma dat acht Vlaamse ­families dag en nacht volgt.

Tom De Leur

Sinds eind december laten acht Vlaamse families hun doen en laten volgen voor Het Gezin, dat op 1 november van start gaat op Eén. Ze worden dag en nacht gefilmd door ­onbemande camera’s in hun huis en hun auto.

Ook de ­familie Rotsaert-Schotte uit het Oost-Vlaamse Hansbeke doet mee, het nieuw samen­gesteld gezin van Sam en ­Katrien die elk twee kinderen uit een vorige relatie hebben. Vijftien jaar geleden was ­Katrien Schotte al te zien in Temptation ­Island op VT4. In de nadagen van dat programma richtte ze een meidengroep op en was ze niet uit de mannenbladen te branden, maar ze trok een streep onder die bekendheid, werd moeder van Quinten (12) en Renée (6) en ging lesgeven.

© © VRT

Dat Schotte binnenkort met haar gezin op tv te zien is, lijkt bizar. “Na dat gedoe met Temptation Island wou ik écht niets meer te maken hebben met de media”, geeft Schotte toe. “Nu doe ik mee omdat de maker van dat programma de papa is van mijn kinderen en ik hem vertrouw. Het Gezin is niet te vergelijken met Temptation Island: daar steken ze vier koppels op een eiland vol vrijgezellen, sowieso al een onechte situatie. Ze filmen een hele dag, hangen een verhaal op, en knippen en plakken met de beelden zodat het resultaat niets meer met de realiteit te maken heeft. Tachtig procent is in scène gezet.”

Een programma als Het Gezin benadert de realiteit veel meer, zegt Schotte: “Ons huis hangt vol camera’s, maar we krijgen nooit een cameraman te zien of iemand die vragen stelt. De camera’s reageren op onze beweging, ze registreren, meer niet. Natuurlijk kiezen de makers nog altijd wat ze uitzenden, maar is er geen ruimte om iets verkeerd te interpreteren. De camera’s hangen ook niet overal, de slaapkamer blijft privé. We waren pas verhuisd toen ik na vijf dagen voorbij een spiegel liep en dacht: Mijn god, loop ik al vijf dagen met zo’n kop rond voor de camera? (lacht) Je vergeet die camera’s.”

Doodgewoon

Schotte is niet bang voor het oordeel van de kijker. “Leven en laten leven, denk ik dan. Ik ben zélf nieuwsgierig naar de beelden, want ik heb ze nog niet gezien. Dat hoeft ook niet, ik vertrouw de makers. Ik weet dat het een tof programma wordt dat voor veel mensen herkenbaar zal zijn. Ik doe dit niet om weer in de belangstelling te komen. Ik heb een heel ander leven nu. Ik heb kinderen, geef les, mijn leven is doodgewoon. Daarom heb ik er ook geen probleem mee om het met Vlaanderen te delen. Misschien leer ik iets bij over mijn gezin. Ik ga mijn kinderen ook niet afrekenen op wat ik op tv te zien krijg. Dat lijkt me niet fair.”

‘Het Gezin’ is vanaf woensdag 1 november te zien op Eén

© © VRT

© VRT

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer