Antwerpse politie rijdt colonne auto’s klem in Borgerhout: één persoon opgepakt

De Antwerpse politie heeft zaterdag een colonne auto’s klemgereden in de Kroonstraat in Borgerhout. Het ging om een trouwstoet die voornamelijk uit luxewagens bestond. Omdat bestuurders gevaarlijk of te snel reden, kruispunten blokkeerden en zelfs op het voetpad reden, kwam de politie ter plaatse.

dvd

De wagens reden vooraf over de Turnhoutsebaan en zorgden ook daar voor beroering. Het verkeer werd geblokkeerd en sommige voetgangers reageerden angstig op het gedrag van de bestuurders in de trouwstoet.

Veel agenten en ook het snelleresponsteam reden de colonne klem. Eén persoon werd opgepakt omdat er nog een bevel tot gevangenneming op zijn naam stond. Er werden ook pv’s opgesteld wegens inbreuken op de verkeerswetgeving en een bestuurder reed zonder rijbewijs.

De politie zag zich genoodzaakt om krachtdadig in te grijpen, omdat de bestuurders van de trouwstoet enkele oproepen om zich verantwoordelijk te gedragen, naast zich neerlegden. "Zo'n gedrag is onverantwoord in het verkeer", verklaarde de politie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen