Clash tussen Bart De Wever en Kris Peeters: "Hij houdt beter op met persoonlijke uithalen"

© PN, BLG

Huidig Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) heeft in een interview met de krant Het Laatste Nieuws zijn uitdager Kris Peeters een stevige veeg uit de pan gegeven. “Wie in Antwerpen stemt op Kris Peeters, weet niet waarop hij stemt”, klinkt het. Peeters zelf laat zich niet van zijn voetstuk brengen: “Wij zullen een duidelijk programma hebben", zegt hij aan VTM nieuws.

jdb

"De kiezer zal duidelijk weten waar CD&V voor staat. Maar ik begrijp dat Bart De Wever graag zou hebben dat we hetzij rechts, hetzij links zouden kiezen. Maar we zijn een verbindende partij en hebben een eigen programma waar de kiezer heel goed zal weten waarvoor de CD&V staat", klinkt het in VTM nieuws.

Maar volgens De Wever heeft Peeters toch vooral sympathie voor het linkse blok, om zo de huidige burgemeester uit he stadhuis te houden. "Dat is toch wat ik besluit uit al zijn verklaringen. Dan blijft nog de vraag of CD&V ook met de PvdA al dan niet gaat samenwerken", zegt De Wever. Iets wat de christendemocraat nu al volledig uitsluit. "Ik heb in het verleden duidelijk gezegd dat we nog met PvdA noch met Vlaams Belang een coalitie zullen vormen. Bart De Wevers wil ons per se in het linkse kamp duwen en houdt beter op met persoonlijke uithalen", klinkt het nog.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen