Bestuurder rijdt met hoge snelheid in op wekelijkse markt in Gent en richt ravage aan

Een bestuurder is zondagochtend rond half 8 met een hoge snelheid op de wekelijkse markt op het Van Beverenplein Gent ingereden. Dat bevestigt de politie van Gent aan Het Nieuwsblad. Er vielen geen gewonden.

lbo

De man reed met een Audi Cabrio en kwam met een hoge snelheid vanuit de Francisco Ferrerlaan. Toen de wagen uitweek voor een bestelwagen die de baan opreed, verloor de bestuurder van de Audi de controle over het stuur en stevende de auto af op de markt op het Van Beverenplein, een druk bezochte markt in Gent. Op het moment van het ongeval waren veel marktkramers hun kramen nog aan het uitstallen en liepen er dus nog niet veel mensen op de markt. Daardoor vielen er als bij wonder geen gewonden.

Ravage

De crash veroorzaakte wel een ware ravage. De man miste net een snoepkraam en reed recht op een groot bord met daarop een stadsplan van Gent. Een geparkeerde fiets werd eveneens meegesleurd in de crash. De wagen vloog daarop in de lucht en kwam tot stilstand vlakbij een kraam van een slagerij, op het middenplein.

“Luid geschuif”

Marktkramer Philip De Smet zag het gebeuren voor zijn neus. “Het was 7.35 uur. We waren nog aan het opstellen, maar er was al volk. Plots hoorden we een luid geschuif. Dat bleef maar duren. Dan verscheen de wagen tussen onze camionettes. Het scheelde geen meter. Hij is over een reclamebord gereden en tot stilstand gekomen tegen enkele stalen boogjes.”

Te voet weggevlucht

De wagen kwam tot stilstand op nauwelijks enkele meters van een marktkraam. “De bestuurder stapte uit. Maar voor ik goed begreep wat er was gebeurd, was hij al verdwenen. Iemand heeft de passagier uit de wagen geholpen. Die had een fles drank op zijn schoot liggen.”

(lees verder onder de video)

De bestuurder dook een goed half uur later opnieuw op op de plaats van het ongeval. “Iemand herkende hem op de achterbank van een wagen”, zegt De Smet. “De politie was hier al, die hebben hem meteen met het nodige duwen en trekken in de boeien geslagen.”

Dronken?

De bestuurder wordt nog ondervraagd door de politie. Volgens Het Laatste Nieuws was de man dronken, maar daarover kon politiewoordvoerster Liesbet De Pauw nog geen uitsluitsel geven.

Foto’s op sociale media tonen de grote ravage:

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer