Open VLD’ster Van Volcem opnieuw snoeihard voor N-VA: “Homans polariseert, Francken gaat over de schreef”

© BELGA

Vlaams parlementslid Mercedes Van Volcem (Open VLD) maakt er een halszaak van om haar mening nooit onder stoelen of banken te steken. Tijdens een interview met De Zondag schiet ze snoeihard op de N-VA. “Ik heb geen sympathie voor die partij.”

svg, lbo,svg, lbo

Hoewel Van Volcem eerder al op de vingers werd getikt binnen de eigen partij voor haar kritiek op N-VA-minister Liesbeth Homans, wordt die laatste opnieuw niet gespaard. “Ik vind dat zij te veel polariseert”, aldus Van Volcem in het interview met De Zondag. “Ik kan me voorstellen dat dat een strategie is van haar partij. Maar een minister, en zeker een minister van Integratie, hoort het samenleven te promoten.”

© BELGA

Een gelijkaardige kritiek tegenover Homans klonk eerder al. “Ze doet niets anders dan polariseren en dan nog op basis van foute cijfers”, zei Volcem eind februari van dit jaar.

“Francken over de schreef”

Ook N-VA-staatssecretaris Theo Francken staat niet op een bijzonder goed blaadje bij Van Volcem, die vindt dat Francken te vaak over de schreef gaat. Vooral de woordkeuze van Francken op Twitter steekt de Open VLD’ster tegen. “Hij spreekt over het opkuisen van mensen. Daar heb ik het echt moeilijk mee. Dat wringt bij mij.”

Zichzelf openlijk verzetten en desnoods beargumenteren aan de eigen partijtop waarom ze zo scherp uit de hoek komt, doet Van Volcem naar eigen zeggen omdat ze niet als een schoothondje in het Vlaams Parlement wil zitten. Dat zou volgens haar nefast zijn voor de menselijkheid van het beleid.

“Ik geloof niet in N-VA”, besluit de politica. “Soms kun je sympathie hebben voor een andere partij. Maar dat heb ik niet voor die partij.”

© BELGAIMAGE

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen