© REUTERS

IS-kopstuk roept “lone wolves” op om nieuwe aanslagen te plegen

Rachid Kassim, een Frans kopstuk van terreurorganisatie Islamitische Staat (IS), roept “lone wolves” op om aanslagen te plegen in het Westen, zo blijkt uit een geluidsfragment dat Het Laatste Nieuws kon beluisteren. “Denk je dat je in alle comfort bij je familie mag blijven wonen zonder een nobel offer te maken voor Allah?”

mtm

LEES OOK. Uitgelekt bericht IS: “Belg bereidt zich voor om nieuwe aanslag te plegen”

De Fransman, die in Irak verblijft, wordt beschouwd als de coördinator van de zogenaamde “lone wolves”. Dat zijn volgers van de terreurorganisatie die op eigen houtje lijken toe te slaan, maar in werkelijkheid wel geronseld en begeleid worden.

Kassim sprak hen afgelopen weekend toe via een geluidsfragment dat op sociale media geplaatst werd. Hij roept op tot nieuwe aanslagen. “Denk je dat je in alle comfort bij je familie mag blijven wonen zonder een nobel offer te maken voor Allah?”, zegt hij onder meer. “Ben je niet beschaamd tegenover je broeders die sterven om dicht bij hun heer te komen? Onze God plaatst de strijders boven diegenen die niet vechten, hij geeft hen een superieure graad.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER