© BELGA

Kimmer Coppejans sneuvelt in eerste kwalificatieronde European Open

Kimmer Coppejans (ATP 282) heeft zaterdag de eerste kwalificatieronde van de European Open (hard/589.185 euro) in Antwerpen niet overleefd. De 23-jarige West-Vlaming verloor in de Lotto Arena van de Italiaan Stefano Travaglia (ATP 133) in drie sets: 4-6, 6-2 en 6-3. De partij duurde twee uur.

Travaglia treft in de tweede en laatste kwalificatieronde Vasek Pospisil (ATP 84). De Canadees rekende eerder af met de Duitser Yannick Maden (ATP 168).

Met Arthur De Greef (ATP 146) en de 18-jarige Zizou Bergs (ATP 1538) trachten nog twee andere Belgen een ticket voor de hoofdtabel te bemachtigen. De Greef opent tegen de Fransman Mathias Bourgue (ATP 151), terwijl Bergs de Griek Stefanos Tsitsipas (ATP 131) in de ogen kijkt.

Zizou Bergs (ATP 1538) overleefde zijn wedstrijd in Antwerpen niet. De 18-jarige Bergs verloor kansloos van de Griek Stefanos Tsitsipas (ATP 131) in twee sets: 6-0 en 6-3. De partij in de Lotto Arena nam slechts 52 minuten in beslag. Tsitsipas liet Bergs in de eerste set geen schijn van kans (6-0), maar in set twee maakte de Belg het zijn tegenstander moeilijker. Na een gelijkopgaand verloop trok de Griek uiteindelijk met 6-3 het laken naar zich toe.

Met Arthur De Greef (ATP 146) tracht nog een Belg een ticket voor de hoofdtabel te bemachtigen. De Brusselaar opent later op de dag tegen de Fransman Mathias Bourgue (ATP 151). David Goffin, Steve Darcis en Ruben Bemelmans zijn rechtstreeks geplaatst voor de hoofdtabel.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer