Antwerpse SP.A keurt project ‘Samen’ goed, Groen stemt later vandaag

© DBA

De leden van de Antwerpse SP.A hebben het project ‘Samen’ goedgekeurd tijdens een bijeenkomst in Antwerpen. Dat gebeurde met slechts één tegenstem en één onthouding, zo meldt de partij. Het is nu nog afwachten hoe de achterban van Groen zal stemmen.

blg

In respectievelijk Berchem en Deurne zijn zondagmiddag de Antwerpse afdelingen van Groen en SP.A bij elkaar gekomen om te beslissen of het voorgestelde project “Samen” er effectief komt. De progressieve samenwerking tussen groenen, socialisten en onafhankelijken werd vrijdag officieel aangekondigd, maar moest nog de goedkeuring krijgen van de leden.

Bij SP.A is de stemming intussen al achter de rug, bij Groen moet de achterban nog stemmen. De kopstukken hebben een tweederdemeerderheid nodig van hun leden om samen met SP.A naar de kiezer te kunnen trekken. Gezien de spanningen tussen de afdelingen in enkele van de Antwerpse districten, lijkt dat geen formaliteit

LEES OOK. Groen-boegbeeld Mieke Vogels scherp: “Nieuwe kartel tussen Groen en SP.A is zeer zwak, nogal grijs”

Al drie kopstukken bekend

‘Samen’ wil met Wouter Van Besien (Groen) als kandidaat-burgemeester bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2018 naar de Antwerpse kiezer trekken, bijgestaan door de Mechelse politiecommissaris Jinnih Beels en Antwerps SP.A-voorzitter Tom Meeuws. De rest van de lijst is nog niet bekend, maar zal in ieder geval voor twintig procent uit onafhankelijken bestaan. Het verkiezingsprogramma zal pas de komende maanden concreet vorm krijgen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen