Dit is het geheime wapen van Team Alex in The Voice (en het zingt niet mee)

© bfs

De Sint-Niklase thee-expert Zhou ‘Joe’ Changwei is het geheime wapen van ‘Team Alex’ in het VTM-programma The Voice van Vlaanderen. Jurylid Alex Callier schakelde zijn thee-hofleverancier in om zijn muzikanten klaar te stomen voor het grote werk.

Bert Foubert

Het nieuwe seizoen van The Voice van Vlaanderen zit op kruissnelheid. De juryleden hebben tijdens de Blind Auditions allemaal hun favoriete muzikanten verzameld, die ze nu volop voorbereiden voor de Battles. Ook het Sint-Niklase jurylid en Hooverphonic-frontman Alex Callier werkt zich momenteel in het zweet om zijn muzikanten te laten schitteren op het podium. Daarvoor krijgt hij niet alleen de hulp van collega's uit de muziekindustrie, maar ook van zijn stadsgenoot Zhou ‘Joe’ Changwei. De man met Chinese roots heeft zijn eigen theesalon Biochi in de Stationsstraat. Callier loopt er de deur plat sinds de opening.

Wennen aan camera’s

In de aflevering van The Voice van afgelopen weekend liet hij ook zijn team kennismaken met zijn favoriete theemeester. Een ontmoeting die, zo was te zien op de beelden, door heel wat muzikanten gesmaakt werd. “Alex en ik delen dezelfde passie voor authentieke en biologische thee”, legt Joe uit. “Toen hij de eerste keer binnenkwam in mijn salon, wist ik niet wie hij was. Het waren andere klanten die me vertelden dat hij een bekende muzikant was. Alex bleek een grote interesse te hebben voor thee en we kregen al snel een hechte band. Ik mocht thee serveren op zijn huwelijksreceptie en toen hij opnieuw jurylid werd bij The Voice nodigde hij me uit om de leden van zijn team te laten proeven van mijn thee. Het was even wennen aan al die camera's die op mij werden gericht, maar het was een bijzondere ervaring.”

Of de muzikanten na Joe's proeverij meteen de passie deelden van hun coach Alex, valt nog af te wachten. Voor de meesten van hen was theedrinken in zijn meest pure vorm iets nieuws.

“Heel wat mensen kennen alleen maar de thee uit builtjes”, zegt Joe. “Maar daar is niets authentieks of biologisch aan. Mijn theeblaadjes komen rechtstreeks van de Chinese velden. Daar worden ze allemaal met de hand geplukt. Ik ga zelf geregeld naar daar om de oogsten te keuren en te selecteren. Wie mijn thee drinkt, krijgt niet alleen het resultaat van een echt ambacht in zijn kopje, maar slurpt ook duizenden jaren geschiedenis. Door thee leer je jezelf te ontspannen, ver weg van alle stress en drukte. Iets wat ongetwijfeld heel nuttig is voor de muzikanten van Alex. Door mijn thee hebben ze nu genoeg krachten om de wedstrijd te winnen (lacht)."

Voor de kenners: dit zijn de twee favoriete theeën van Alex Callier: Lapsang Souchong (zwarte thee) en 2016 Raw Pu'erh (groene thee).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen