Onwaarschijnlijk: gezin laat jongetje (3) enorme python ‘berijden’ in achtertuin

Amper drie jaar is deze speelse jongen, maar schrik van een grote python heeft hij blijkbaar allerminst. Op amateurbeelden uit de Vietnamese provincie Thanh Hoa valt te zien hoe hij zonder enige angst een zes meter lange python ‘berijdt’. Ondertussen houdt het dier zich opvallend kalm.

kmlo

Aanvankelijk werd gedacht dat de beelden niet waarheidsgetrouw waren, maar de familie van de driejarige Truong maakte achteraf duidelijk dat die beweringen niet klopten. De python van 80 kilo zwaar maakt immers gewoon deel uit van het gezin. Al vier jaar hebben ze de slang als huisdier en heeft het nog geen enkele keer problemen veroorzaakt.

An Nguyen, de tante van het jongetje, gaf nadien wat meer uitleg. “Het was een erg regenachtige dag waardoor de achtertuin onder water kwam te staan. Daarom hebben ze de python in het water gelegd om het wat te laten spelen en te ontspannen. Het is een erg rustig dier.”

Dat de achtertuin van het gezin overstroomde, is geen verrassing. Het land kampte vorige week met een van de zwaarste overstromingen sinds jaren. Al minstens 54 mensen zijn overleden, nog tientallen anderen zijn vermist.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER