© JEFFREY GAENS

“Zat niet slecht in match”

Veel tristesse in de blik van Siebe Schrijvers toen hij zaterdagavond in de catacomben van de Luminus Arena ronddwaalde. Ook hij hield een slecht gevoel over aan het gelijkspel tegen Moeskroen. “We moeten dringend efficiënter worden”, zuchtte Schrijvers.

Erik DE GRUYTER

Genk startte in de hoogste versnelling tegen Moeskroen: 77 procent balbezit viel na een kwartier op de heatmap te lezen. Maar ondanks een handvol uitgespeelde kansen, keek Genk bij de rust toch tegen een achterstand aan.

“Straf hé, Moeskroen heeft aan één voldoende kans om te scoren”, zuchtte Siebe Schrijvers. “Terwijl wij wél een heleboel kansen in elkaar knutselen.”

Liefst twintig keer mocht Racing Genk een poging wagen vanaf de cornervlag. “Dat zijn inderdaad indrukwekkende cijfers. Tel daar nog een dozijn kansen bij en dan weet je dat onze intenties goed waren. Maar als je vijf meter voor doel staat moet de bal er wel gewoon ingeramd worden.”

Op het moment dat Ingvartsen de gelijkmaker voorbij Bailly tikte, was Schrijvers al van het toneel verdwenen. Slachtoffer van een tactische wissel van de coach. De vervanging werd in de Genkse tribunes op gemor onthaald. “Ik kan daar niet veel over zeggen. Het is een keuze van de trainer. Maar ik vond dat ik niet slecht in de match zat”, fluisterde Schrijvers. “Wellicht was het bedoeling om met Benson meer gevaar vanaf de flanken te brengen.”

Een 11 op 30 ruikt naar crisis. Schrijvers gaat daar niet in mee. “Als we gespeeld hadden zoals de eerste helft in Eupen, dan zou je van een crisis mogen gewagen. Maar zo slecht vond ik het echt niet. We moeten alleen veel efficiënter worden. In de kleedkamer hangt er op het bord dat play-off 1 de ambitie is. Daar zijn we momenteel ver van verwijderd.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer