Vier jaar cel voor kinderverzorgster die dood baby veroorzaakte

© © Yorick Jansens

De correctionele rechtbank van Brussel heeft Sylvie W. maandag veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf, waarvan drie jaar met uitstel. De 58-jarige voormalige kinderverzorgster van kinderdagverblijf “Bébé câlins” in Sint-Agatha-Berchem werd schuldig bevonden aan het toebrengen van opzettelijke slagen en verwondingen met de dood tot gevolg van de tien maanden oude Malaika in 2015.

Het kind overleed op 21 maart 2015 in het ziekenhuis aan de gevolgen van een inwendige bloeding, twee dagen na een spoedoperatie aan de hersenen. Enkele dagen voordien had het kinderdagverblijf waar de baby verbleef met spoed een ziekenwagen opgeroepen, omdat het kind na een middagdutje onwel was. De autopsie wees uit dat het meisje het slachtoffer was van het shakenbabysyndroom.

De rechtbank volgde de stelling van het openbaar ministerie en de burgerlijke partij dat het handelen van de kinderverzorgster het overlijden had veroorzaakt. De vrouw hield op de zitting haar onschuld staande. Het openbaar ministerie had 8 jaar celstraf gevorderd, de verdediging pleitte de vrijspraak.

De rechtbank wees naar de ernst van de feiten - het gebruik van fysiek geweld op een kind door een professionele kinderverzorgster - maar hield verder rekening met het blanco strafregister van de beklaagde, het feit dat ze alle voorwaarden van haar voorwaardelijke vrijlating had nageleefd en dat ze vandaag niet meer actief is met kinderen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen