© rdr

Mieve in ban van de Kermis!

Meeuwen kermis. Dé feestweek bij uitstek voor echte Meeuwenaren. Van zaterdag 14 tot en met donderdag 19 oktober 2017 kan jong en oud terecht in alle cafés van Meeuwen om te genieten van muziek, een pintje en heikies. Kinderen kunnen zich uit leven op een tachtigtal kermisattracties.

RDR

De horeca heeft een puik kermisprogramma uitgewerkt. Na een kermiszondag waar je met het schitterende zomerweer over de koppen kon lopen wordt kermismaandag ook een topper. Na de misviering gooien alle cafés de deuren open en wordt er gratis heikies anageboden.

Sinds enkele jaren is kermisdinsdag een familiedag, voor de 16de keer op rij ontvangen ze in Meeuwen meer dan 1500 personen met een beperking. "Zij kunnen gratis genieten van een namiddag écht kermisplezier. De familiedag is een initiatief van het gemeentebestuur, plaatselijke horeca, de foorkramers en de adviesraad voor personen met een beperking", vertelt schepen Kurt Plessers.

Dinsdagavond zakt een delegatie spelers van KRC Genk af naar de kermis. Na een persoonlijke Meet&Greet met de winnaars van de KRC-wedstrijd, begeven de spelers zich rond 18.30u, onder begeleiding van de supportersclub ‘t Kanon, naar de kermis. "Daar kunnen alle supporters hun helden in levende lijve ontmoeten. Tussen 19.00u en 21.00u zweven twee mysterieuze figuren rond en door het kermispubliek op hun segways. Met hun sarcastische, uitdagende en plagend karakter leggen ze werkelijk het vuur aan je schenen. Met dank aan de foorkramers", zegt Plessers. De Mieverse kermisweek wordt traditioneel afgesloten op donderdagavond met grote fuiven op diverse locatie 's.

Op zaterdag en donderdagavond geldt een parkeerverbod op de Weg naar Helchteren en een snelheidsbeperking van 50 km/u. ter hoogte van The Mood. Om alles vlot te laten verlopen is de Dorpsstraat, vanaf het kruispunt Torenstraat tot aan het kruispunt Kiestraat, afgesloten voor alle verkeer vanaf kermiszondag 15 oktober - 14.00 u. tot en met woensdag 18 oktober - 12.00 u.

De komede dagen kan je nog Mieve Kermis vieren:

Maandag 16 oktober: na de misviering om 11u in alle cafés van Meeuwen.

Het Complot: vanaf 10u ambiancemuziek, s’avonds 30+ Ben de Groef Het Pleintje: Dusty Boots vanaf 19.00 u.'t Stamineeke: “Phill OOMS” + DJ vanaf 13.00u’t Volkshuis: De FOOR van de TRUKEN, cava en trappist actie

Dinsdag 17 oktober:

Het Complot: DJ nightHet Pleintje: DJ from The House vanaf 21.00 u.'t Volkshuis: '70 - '80- ’90 Hits Café vanaf 20.00 u.‘t Stamineeke: DJWitte Vleugel: Teng Oan de Geng vanaf 13.00 u.

Woensdag 18 oktober:

Het Pleintje: Dusty Boots (ambiance) vanaf 21.00 u.

Donderdag 19 oktober:

Kermisfuif in tent aan Café In The MoodHet Complot: sfeeroptreden met Among the SaintsHet Pleintje: Duo Whenever (Ambiance) vanaf 21.30 u.'t Stamineeke: “Just Move” top coverband vanaf 20.00 u.'t Volkshuis: The Balds & The Beautiful vanaf 21.30 u.Witte Vleugel: Guido S. (Akoestische gitaar en zang) vanaf 19.00 u.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer