© rr, BFM

30 jaar cel voor gruwelmoord op het Zuid

Ludovic Zetocha is veroordeeld tot de maximumstraf 30 jaar cel voor de moord op zijn ex-vriendin Dorina Stef (37). Hij wordt ook levenslang uit zijn burgerlijke rechten ontzet en tien jaar ter beschikking gesteld van de strafuitvoeringsrechtbank. Zetocha drong op 27 mei 2015 de woning van zijn ex-vriendin binnen, gijzelde haar en sneed haar uiteindelijk voor de ogen van de politie de keel over, alvorens haar vanop de vensterbank op de derde verdieping naar beneden te gooien.

vdaa

“U heeft afschuwelijke feiten gepleegd”, zo sprak rechtbankvoorzitter Luc Potargent de beklaagde maandag toe. “Daarvoor heeft u een zware straf gekregen.”

Advocaat-generaal Bjorn Backx had vorige maand ook de maximumstraf van 30 jaar en een ter beschikkingstelling van de strafuitvoeringsrechtbank voor een periode van 10 jaar gevorderd. “Om de samenleving tegen deze gevaarlijke man te beschermen.” Er waren volgens Backx geen verzachtende omstandigheden waarmee rekening gehouden kan worden. De rechtbankvoorzitter was het daar maandag mee eens.

Onderbuurman gegijzeld

De Slovaak Ludovic Zetocha drong op 27 mei 2015 het huis in de Graaf Van Hoornestraat binnen waar Dorina Stef woonde. Zetocha gijzelde een onderbuurman bijna de hele nacht voor de moord, om ‘s morgens te kunnen toeslaan bij zijn ex.

Toen de politie ter plaatse kwam bij de gijzeling, duwde de dader Dorina Stef op een balkon op de derde verdieping, aan de straatzijde van het gebouw. Vervolgens pakte hij een koksmes en maakte hij een krachtige snijbeweging in de hals van van Dorina. Het lichaam van de vrouw gooide hij van drie hoog naar beneden, voor de ogen van politiemensen en omstaanders.

“Hij gaf daarna de indruk op te springen, stond te zwaaien met een mes, waardoor de politiediensten niet onmiddellijk de eerste zorgen konden toedienen”, aldus rechtbankvoorzitter Potargent. “Men heeft tevergeefs geprobeerd om het slachtoffer ter plaatse te reanimeren.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER