Scooty verdubbelt aantal elektrische scooters in Antwerpen

Scooty, het deelsysteem met elektrische scooters in Antwerpen, verdubbelt haar vloot scooters in ’t Stad. Ook de zone waarbinnen de scooters beschikbaar zijn, breidt uit.

JaTi

Midden juni deden de elektrische scooters hun intrede in Antwerpen, na amper drie maanden zijn er al bijna 1.000 klanten in de stad. Om beter aan de vraag te kunnen voldoen wordt de vloot nu uitgebreid van 30 naar 75 scooters, waarvan een deel met een nieuwe look.

De zone waarin Scooty actief is, wordt ook uitgebreid. “Tot nu toe was Scooty voornamelijk actief in de oude binnenstad: van Antwerpen-Zuid langs het Stadspark tot aan het Eilandje. Deze zone wordt nu uitgebreid naar Berchem, inclusief Berchem Station, en Zurenborg. Later is het de bedoeling om ook strategisch uit te breiden naar onder meer het havengebied en daar een pop-upzone te voorzien. De vloot zou dan begin 2018 nogmaals verdubbelen”, klinkt het.

“Uit eigen ervaring weet ik dat Scooty een waardevolle aanvulling is op de ruime keuze aan vervoersmiddelen vandaag in onze stad”, zegt schepen voor mobiliteit Koen Kennis. “Die waaier aan mogelijkheden wordt nu nog verruimd voor de weggebruikers, en daar ben ik blij om. Nog meer mensen zullen nu gebruik kunnen maken van Scooty.”

De scooters zijn volledig uitgerust met een helm en toebehoren, zodat gebruikers enkel een app nodig hebben om de dienst te gebruiken. Het huren kost 25 cent per minuut. Als je de rit pauzeert, betaal je 5 cent per minuut.

© Stad Antwerpen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER