© Belga

Zwakke eerste helft breekt Lierse op bezoek bij Union zuur op: 3-2

Lierse zakt steeds dieper weg in het moeras in Eerste Klasse B. Op bezoek bij Union stond het maandagavond na één helft al 3-0 voor de thuisploeg. Na de pauze milderden de Pallieters nog 3-2 maar de wederopstanding kwam te laat.

JoRo

Lierse begon nochtans behoorlijk goed aan deze partij. In de eerste twintig minuten hadden de Pallieters alles goed in de hand. Tot in acht minuten de zaak helemaal omdraaide. Plots stond het 3-0. Eerst vloerde Tabekou de doelman. Vervolgens zette Vercauteren een strafschop om. En de 3-0 was voor Ferber. Lierse uitgeteld, het kreeg via Binst één mooie kans. Veel te weinig om bij een 3-0 achterstand nog iets te veranderen aan een toestand die hopeloos lijkt. Of draaideen de Pallieters de rollen nog om? In voetbal weet je namelijk nooit.

Na de rust brachten de Lierenaars meer. Een goede invalbeurt van Laurent, die stond nog maar net op het veld en hij pegelde de 3-1 knap in de bovenhoek. Maar om te zeggen dat Lierse nu vertrokken was voor een geweldige helft, nee, dat was de waarheid geweld aandoen. De Pallieters gaven niet op, en naar het einde toe werden ze dreigend vanuit stilstaande fases. Op een hoekschop kopte N'Tambwe in blessuretijd de aansluitingstreffer binnen. Te laat, al had Bourdin in de allerlaatste seconden de 3-3 nog aan de voet. Maar hij mikte over. Lierse blijft na dit verlies in de sukkelstraat, onderaan dus. Met twee punten meer dan hekkensluiter Tubeke.

Eindstand. UNION 3 - 2 LIERSE