© Mieke Bunkens

© Mieke Bunkens

© Mieke Bunkens

© Mieke Bunkens

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

KVLV Godsheide geniet van zomerse uitstap naar Diest

De KVLV-dames van Godsheide kijken elke zomer weer uit naar de jaarlijkse city-dagtrip in eigen land. Alles wordt lang vooraf vastgelegd en het blijft telkens hopen op droog weer. Nadat we ooit helemaal verregenden in Leuven, werden we deze keer nat … van het zweten.

Mieke Bunkens

Gewapend met zonnebril, zonnecrème, deo en een flesje water in de handtas stapten we om half 10 op de bus, De rit duurde echter niet lang. In de Koningin Astridlaan moesten we uitstappen wegens een plotselinge rookontwikkeling. Gelukkig konden we na een tijdje overstappen op een andere bus.

Het werd weeral een boeiende trip, ook voor hen die Diest al ooit bezochten. Het centrum onderging immers recent een enorme metamorfose met het bovengronds aanleggen van de Demer. Tegen 4 september zouden de werken afgerond moeten zijn.

Onze gids, Lieve Pollet, leidde ons langs de mooiste plekjes. We leerden weer heel wat bij, o.a. over begijnen en bogaarden, Jan Bergmans, Diestiaan-ijzerzandsteen, historische gebouwen en bijzondere winkelpanden in Diest. ’s Middags genoten we in het Begijnhof van een lekkere broodmaaltijd in de schaduw van parasols. ’s Avonds sloten we af met een gezellig etentje met streekgerechten.We kregen van onze gids nog heel wat tips mee voor een volgend bezoek aan Diest.Een aantal onder ons is dat alvast van plan!

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer