Piece of cake! Dit zijn dé trends in herfsttaarten.
Wanneer de herfstzon het laat afweten, maak je het binnen extra gezellig en vul je je huis met familie en vrienden. Ondertussen doet de oven de rest: de geur van vers gebak maakt de sfeer nog beter. Wil je imponeren? Ga dan voor één van deze onverwachte combinaties.
Taartbodem
Dit heb je nodig :
175 g bloem
1 el suiker
snufje zout
3 el koud water
125 g boter
1 eierdooier
Zo maak je het :
1. Meng de bloem, de suiker en het zout. Snijd de boter in kleine blokjes en voeg toe. Meng tot je kleine klontjes krijgt.
2. Meng de eierdooier met het water en voeg toe aan het mengsel. Bestrooi je handen met wat bloem en kneed tot je een mooi deeg krijgt.
3. Haal het deeg uit de kom, leg het op een met bloem bestrooid werkvlak en kneed zo’n vijfmaal voorzichtig.
4. Verpak het deeg in vershoudfolie en zet gedurende een uur in de koelkast.
5. Rol het deeg uit op een met bloem bestrooid werkvlak. Schuif de ingevette taartbodem onder het deeg en druk goed aan. Snijd het overtollige deeg weg. Prik met een vork in de bodem. Zet nog een kwartiertje in de koelkast en verwarm de oven voor op 175°C.
6. Vul de taartbodem met bakpapier en bakbonen. Zet zo’n twintig minuten in de oven tot het deeg lichtgoud kleurt.
7. Verwijder de bonen en het bakpapier en zet opnieuw zo’n twintig minuten in de oven tot het deeg goud kleurt.
Het perfecte vieruurtje : Appel-amandeltaart
Dit heb je nodig :
Voor de vulling:
2 appels
2 eieren
1 eierdooier
3 el suiker
2 tl cognac
½ tl vanille-extract
200 ml opklopbare room
snufje zout
Voor de topping:
1 eiwit
3 tl suiker
100 g geschaafde amandelen
Zo maak je het:
1. Schil de appels en snijd in partjes van vijf centimeter. Meng in een kom met de cognac.
2. Vul de taartbodem met de appelpartjes en bedek ze met bakpapier. Zet de taart zo’n tien minuten in een op 175°C voorverwarmde oven tot de appeltjes bijna zacht zijn.
3. Meng de eieren, de eierdooier, de suiker, het vanille-extract, de room en het zout en giet het mengsel over de appeltjes. Bedek met bakpapier en zet vijftien minuten in de oven.
4. Meng de ingrediënten voor de topping, verdeel over de taart en zet nog zo’n vijftien minuten in de oven tot de amandelen mooi goud kleuren.
De hartige herfstklassieker : Pompoen-ricottataart met een vleugje salie
Dit heb je nodig :
200 g geroosterde pompoen, in blokjes
handvol walnoten
enkele blaadjes salie
150 g ricotta
1 teentje knoflook
100 g spinazie
3 el walnootolie
parmezaan
peper en zout
Zo maak je het:
1. Verdeel de blokjes pompoen over een ovenschaal en meng met het teentje knoflook, de salie, walnootolie, peper en zout. Zet vijftien minuten in een op 175°C voorverwarmde oven.
2. Meng de geroosterde pompoen met de ricotta, spinazie en walnoten. Kruid met peper en zout.
3. Verdeel de inhoud over de taartbodem. Rasp wat parmezaan over de taartvulling en zet vijftien minuten in de oven. Serveer met een fris slaatje.
Inspiratie! Nog meer heerlijke combi’s voor je herfsttaart
Zout herfstlekkers:
- Champignons met kruidenkaas
- Zoete aardappel en blauwe kaas
- Pastinaak met peer en geitenkaas
- Witloof met feta en honing
- Peer, walnoten en gorgonzola
Zoet herfstlekkers:
- Peer en speculaas
- Kastanjetaart met vijgen
- Appel en bramen
- Pompoen met sinaasappel
- Chocolade met peren, dadels en pecannoten
Voel je de bakkriebels al?
De combi-stoomoven van Miele heeft heel wat handige programma’s die elk gebak naar een hoger niveau tillen. Bij het ‘Intensief bakken’-programma, bijvoorbeeld, voorziet de oven meer onderwarmte, gecombineerd met hete lucht. Het is het ideale programma voor een heerlijk smeuïge quiche met een stevige bodem. Daarnaast heeft de Miele-oven fantastische grillmogelijkheden. Maak je een quiche met kaastopping, dan kan je naast klassiek grillen het ‘Circulatiegrill’-programma gebruiken. Het resultaat? Een heerlijk crunchy kaaskorstje!
De Profi-functie zorgt dan weer voor een hoger vochtgehalte tijdens het bakken, om zo je gebak binnenin lekker luchtig en aan de buitenkant krokant te maken. Perfecte cake incoming! Daarna geen zin in schoonmaken? Geen zorgen, dankzij de PerfectClean-uitvoering heb je geen schrobwerk aan de oven of zijn onderdelen, want de unieke anti-aanbaklaag weert elk hardnekkig vuiltje af.
Er is trouwens voldoende plek in de combi-stoomoven van Miele voor twee taarten. Er zijn nu eenmaal altijd familieleden, vrienden of collega’s die zin hebben in een stukje van je heerlijke gebak
Meer info over deze ovens vind je op miele.be
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Smaak van boerenkool doet ongeboren baby’s grimassen trekken
-
PREMIUM
Deze 3 ovenschotels uit het nieuwe boek van Wim Ballieu zijn een portie pure nostalgie. “Ik heb een grote liefde voor gehakt en patatten”
Chef Wim Ballieu groeide op met de ovenschotels van zijn mama en metje Mariette. “Voor mij zijn die schotels nostalgie voor de smaakpapillen en de soul.” In zijn nieuwe kookboek ‘Ovenschotels’ verzamelde hij zesenzestig recepten, rangschikte ze per seizoen en zette de lokale telers en boeren in de schrijnwerpers. Het boek is nog niet uit, maar wij mogen jullie alvast exclusief drie recepten tonen: een kruidige parmentier, een verfijnd vispotje en een gezellige racletteschotel. -
Lidl
Fan van cheesecake? Deze plattekaastaart met pomelo smaakt heerlijk fris
Als dessert of als vieruurtje: voor deze plattekaastaart hoef je geen uren in de keuken te staan, terwijl hij toch enorm patisserie-waardig is. Hallo, heerlijk romige smaak van plattekaas in combinatie met kruimeldeeg! De frisse smaak van de pomelo, een kruising tussen pompelmoes en grapefruit, maakt het helemaal af. -
-
'Erwtenmelk' zou weleens het gezondste alternatief kunnen zijn voor koemelk
-
Independer
De waarde van je inboedel fout ingeschat? Dan riskeer je een financiële aderlating bij brand of diefstal
Wil je niet het risico lopen onderverzekerd te zijn, en bij brand of diefstal bijgevolg een te lage schadevergoeding uitbetaald te krijgen, dan moet je een juiste inboedelbeschrijving maken om de waarde van je bezittingen in te schatten. Maar hoe doe je dat precies? Independer.be geeft vijf onmisbare tips. -
Jobat
Hoe herken je een toxische baas en wat doe je ertegen? “Hij zal altijd druk bezig lijken, maar toch ook micromanagen”
Welzijn op het werk krijgt vandaag meer aandacht dan ooit. Experts moedigen je aan om kritisch na te denken over je leidinggevende en op te komen voor jezelf en je team. Goed leiderschap is dan ook van cruciaal belang voor de prestaties die je levert en hoe je je voelt op de werkvloer. Maar wat kan je als medewerker doen als jouw leidinggevende je belemmert om goed – en graag – te werken? Welzijnsmanager Elisabeth Van Steendam legt het Jobat.be uit. -
HLN Shop
Op safari in de Benelux: vijf zinderende ervaringen om na te jagen
-
Wel de smaak, niet de tranen: ‘Sunions’ zijn de allereerste uien op aarde waarvan je niet moet huilen
-
Gezonde ‘Green Goddess Salade’ verovert TikTok: dit is het recept
Vegan, voedzaam en verrukkelijk: de green goddess-salade van foodbloger Baked by Melissa verovert de wereld. Op TikTok heeft de hashtag #greengoddesssalad al bijna 28 miljoen views. Dat je het groene gerecht in één-twee-drie op tafel tovert, verklaart ongetwijfeld gedeeltelijk het succes. Wil je zelf ook eens proeven? Wij delen het recept. -
PREMIUM
Hoe pak je koken aan op drukke werkdagen? 3 ouders delen concrete tips: “Door amper 2 keer te koken heb ik eten voor 7 dagen”
-
Lidl
Lunchtip: kleurrijke groentenbowl met vegan nuggets