Het perfecte herfstgerecht: pannenkoeken van pompoen
Zei er iemand pannenkoeken? Onze aandacht is gewekt. Voeg er als extra herfstig ingrediënt "pompoen" aan toe, en je hebt meteen een excuus om het op het menu te zetten (want: groenten). Heerlijk als herfstig ontbijt op zondag of als vieruurtje en ook nog eens heel simpel om te maken.
Eén van de troeven van de herfst is de pompoen, die je op duizend en één manieren kan klaarmaken. Wedden dat je nog geen pompoenpannenkoeken gemaakt het? Zo begin je eraan.
Ingrediënten:
- 1 + 1/4 kop bloem
- 1/4 kop bruine suiker
- 2 theelepels bakpoeder
- 1/2 theelepel kaneel
- 1/4 theelepel nootmuskaat
- 1 ei
- 1 kop (karne)melk
- 1/2 kop gepureerde pompoen
- 1 eetlepel plantaardige olie
- 1 theelepel vanille
- vetstof
Zo maak je het:
- Meng de bloem, suiker, bakpoeder, kaneel en nootmuskaat in een kom
- Breek in een aparte kom het ei en voeg er de (karne)melk, pompoen, plantaardige olie en vanille aan toe
- Meng de droge met de natte ingrediënten tot er een homogene massa ontstaat
- Laat vetstof in een koekenpan smelten en verspreid het deeg over de pan. Draai de pannenkoek om als er zich bubbels vormen in het midden van de pannenkoek
- Serveer met siroop en boter, of andere ingrediënten naar keuze
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Lidl
Fan van cheesecake? Deze plattekaastaart met pomelo smaakt heerlijk fris
-
“De zee is onze achtertuin.” 3 topgerechten uit het nieuwe kookboek van de Zeeuwse BlendBrothers
Op hun vele verre reizen als foodadviseurs en cateraars ontdekten de Zeeuwse broers Hendrik en Kamiel Buysse tal van creatieve visbereidingen. De lokale exemplaren vervingen ze door vis uit onze Noordzee. Het resultaat zijn 70 eenvoudige en creatieve vis-, schaal- en schelpdierbereidingen. Van gestoomde tarbot met courgette en basilicum tot zeebaars vierge: met deze 3 gerechten til je lokaal lekkers uit de zee naar het hoogste (en meest smaakvolle) niveau. -
“Ik ben in mijn leven altijd op zoek naar goede, betaalbare wijnen”: Sven Ornelis trots op eigen online wijnhandel
In de HLN Original ‘Het Vakantiehuis’ stelt radiopresentator Sven Ornelis zijn appartement in Barcelona voor. De ideale dag van Sven in Spanje draait om rust en culinair genot. En dat laatste vindt de JOE-stem in zijn eigen wijnen. Hij laat Birgit Van Mol meegenieten van de cava die hij zelf zorgvuldig selecteerde voor zijn online wijnhandel. “Deze cava heeft zo’n beetje de ‘biscuit’ van de champagne”, klinkt het. Bekijk hieronder de volledige aflevering. -
-
Mijnenergie
Klopt jouw energiefactuur wel helemaal? En hoe betwist je een te hoge afrekening?
-
Voor de twijfelaars die niet willen kiezen tussen koffie of thee is er de ‘London Fog Tea Latte’. Zo maak je het
Elke ochtend hetzelfde dilemma: begin ik mijn dag met thee of koffie? Voor de eeuwige twijfelaars is er de London Fog Tea Latte. Het is een combinatie van zwarte thee, gestoomde melk en vanillesuiker en helemaal niet moeilijk te maken, zo blijkt. Wij tonen je hoe. -
HLN Shop
“Gebruik er verschillende door elkaar”: podoloog geeft raad bij het kiezen van jouw perfecte wandelschoenen
Bij velen onder ons kriebelt het al om deugddoende tochten te maken in het groen. Ben je nog geen volleerd wandelfanaat, maar wil je graag de draad oppikken? Trek dan een instapmodel wandelschoenen aan je voeten. HLN Shop gaat na met welk schoeisel je als beginnend wandelaar - figuurlijk dan - over rozen loopt. -
Sudderende slowfood: 3 stoofpotjes om je duimen en vingers bij af te likken
-
Spaargids.be
Hoeveel geld mag er op jouw spaarrekening staan vooraleer de fiscus passeert?
-
PREMIUM
Voor NINA bedacht foodie Sonja Peeters het perfecte kerstmenu: makkelijk, kindvriendelijk én het ziet er goed uit
-
Lidl
De ultieme kerstklassieker om samen van te genieten: gevulde kalkoen
Dat kalkoen op het kerstmenu thuishoort, is een traditie die we graag in ere houden. Gevuld met krokante pancetta, champignons en geurige kruiden is dit een smakelijk én dankbaar hoofdgerecht. Net zoals we weer mooie momenten aan tafel beleven met wie we graag zien, genieten we ook samen van een rijkelijke maaltijd. -
Katerproof: pasta op een stokje, cloud bread en 4 andere TikTokrecepten die je in een wip op tafel zet