Lichaam achtjarige Anthony gevonden in Samber

© BELGA

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Reddingswerkers hebben maandagnamiddag het lichaam gevonden van de achtjarige Anthony in de Samber. Dat wordt bevestigd door het hoofd van de Cel Vermiste Personen Alain Remue aan onze redactie. ­­ Het jongetje viel afgelopen zaterdag uit een plezierbootje en sindsdien ontbrak elk spoor.

lla

Afgelopen zaterdag organiseerden duikers van de Civiele Bescherming grootschalige zoekacties maar dat leverde niets op. Het zoeken werd zondag hervat met de hulp van twee ploegen van de zeevaartpolitie van Zeebrugge. De sluizen werden gesloten en het scheepvaartverkeer werd stilgelegd om de zoektocht niet te hinderen. Een sonar heeft de bodem van de Samber onderzocht, maar ook zonder resultaat.

© BELGA

Maandagochtend werd om 8.00 uur een nieuwe zoekactie georganiseerd, toegespitst op een zone van 300 tot 400 meter, een kilometer stroomopwaarts van Lobbes. Rond de middag werd de actie versterkt met een helikopter. Kort na de middag werd het lichaam van de achtjarige Anthony gevonden in de zoekzone Lobbes, aan de Rue Du Halagne. “Het stoffelijk overschot van het kind werd aangetroffen door een sonar, die de grondteams gebruikten om het slachtoffer te lokaliseren. Een duiker van de Civiele Bescherming zorgde voor de berging”, legde Alain Remue, hoofd van de Cel Vermiste Personen uit tijdens een persmoment.

Onvrijwillige doodslag

Anthony maakte afgelopen weekend samen met zijn ouders een boottochtje op de Samber toen hij plots uit de boot viel. Toen de ouders de verdwijnen ontdekten, verwittigden ze de politie. Het parket van Charleroi opende een onderzoek naar de ouders van onvrijwillige doodslag wegens gebrek aan toezicht of voorzichtigheid. Uit het eerste verhoor van de ouders blijkt dat Anthony aan het spelen was, uitgleed en overboord sloeg. Een jonger meisje zou getuigen zijn geweest van het incident, maar de ouders zelf hadden de verdwijning van hun zoontje pas na enkele minuten door. Hierdoor konden ze de exacte locatie van het incident, ter hoogte van Lobbes, niet aanwijzen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen