Al drie jaar op rij 10 procent meer vliegvakanties tijden herfstvakantie

© BELGA

Steeds meer Belgen kiezen een vliegvakantie om er tijdens de herfstvakantie op uit te trekken. Toerismegroep TUI noteerde de voorbije 3 jaar telkens een stijging van 10%. dat zegt woordvoerder Piet Demeyere.

pom

De Belg opteert steeds meer voor een vliegreis tijdens de zogenaamde “kleine” vakanties. In de herfstvakantie stijgt de vraag nu al verschillende jaren met 10%, waardoor TUI zijn capaciteit aan beschikbare vliegtuigplaatsen uitbreidt.

Terugkeer van Egypte

De Spaanse zon blijft de favoriet. Liefst 54% kiest voor een zonzekere Spaanse bestemming. Egypte, dat de voorbije zomer al in de lift zat, is ook voor de herfstvakantie met stip de grootste groeier met een stijging van 50% tegenover vorig jaar. Dat heeft ook te maken met de heropstart van de vluchten naar Luxor, bekend om de cruises op de Nijl. Met deze bestemming is het volledige aanbod op Egypte weer hersteld.

De herfstvakantie luidt ook de retour in van Djerba na de versoepeling van het reisadvies door het Ministerie van Buitenlandse Zaken in augustus. Tunesië herovert hiermee zijn plaats in de top 5 van populairste bestemmingen tijdens de herfst.

Het gemiddelde budget dat de Belg aan de herfstvakantie spendeert, blijft stabiel: 1.100 euro per persoon voor vliegvakanties, 500 euro voor autovakanties en € 250 voor een citytrip.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen