Zus Salvador Sobral zeker van herstel Songfestivalwinnaar: "Heb al nieuw lied voor hem geschreven"

Het komt goed met de gezondheid van Salvador Sobral, de jonge Portugees die in mei het Eurovisiesongfestival won. Dat zegt zijn zus LuĆ­sa Sobral in een gesprek met de Braziliaanse tv.

Enkele weken na de onheilspellende berichten over de gezondheidstoestand van Salvador Sobral, heeft zijn zus LuĆ­sa een hoopvolle boodschap verkondigd in een gesprek met het Braziliaanse tv-netwerk Globo (zie video bovenaan, Portugees).

Volgens LuĆ­sa komt het hoe dan ook goed met haar broer, die aan een ernstige hartaandoening lijdt. Eind september was hij opgenomen op de dienst intensieve zorg van het ziekenhuis van Santa Cruz in Lissabon, maar intussen heeft hij de afdeling weer mogen verlaten. Wel wacht hij nog steeds op een nieuw hart.

Bij wijze van bewijs van haar overtuiging dat Salvador volledig zal herstellen, zegt LuĆ­sa dat ze al een nieuw nummer voor haar broer heeft geschreven dat op zijn volgende album zal verschijnen.

Salvador Sobral won in mei het Eurovisiesongfestival in Kiev met het nummer "Amar pelos dois", meteen de allereerste overwinning voor Portugal ooit op de liedjeswedstrijd. LuĆ­sa schreef de ballade.

Meest gelezen