Paul Vugts schrijft voor de Amsterdamse Persgroep-krant Het Parool.
Volledig scherm
Paul Vugts schrijft voor de Amsterdamse Persgroep-krant Het Parool. © anp

Amsterdamse misdaadjournalist ondergedoken na bedreigingen uit criminele milieu

Misdaadjournalist Paul Vugts van onze Amsterdamse collega's van Het Parool verblijft sinds vorige week op een geheime locatie, op zeer dringend advies van de Nederlandse autoriteiten.

  1. Werken op een feestdag: hoeveel extra loon mag je verwachten?
    Jobat

    Werken op een feestdag: hoeveel extra loon mag je verwachten?

    Een feestdag geeft recht op een betaalde vakantiedag, maar toch ligt het land niet plat: je kan nog steeds medische hulp krijgen, de politie staat paraat en ook op restaurant of café gaan behoort tot de mogelijkheden. Niet iedereen legt het werk dus neer. Mag jouw baas vragen om op een feestdag te werken, of kan hij/zij je daar zelfs toe verplichten? En krijg je dan een bijkomende financiële tegemoetkoming? Jobat.be zet je rechten en plichten op een rij nu mei - de maand met de meeste feestdagen - voor de deur staat.
  2. Helikopterkaping en ontsnapping uit gevangenis in Nederlands Limburg verijdeld
    Nederland

    Helikopter­ka­ping en ontsnap­ping uit gevangenis in Nederlands Limburg verijdeld

    De Nederlandse politie heeft vandaag de kaping van een helikopter in Nederlands Limburg voorkomen en daarmee de ontsnapping van een verdachte uit de gevangenis. De politie heeft in Roosteren in Nederlands Limburg, vlak bij Maaseik, een verdachte doodgeschoten. Criminelen uit de Amsterdamse onderwereld wilden met de helikopter vermoedelijk een verdachte van een liquidatie bevrijden uit de gevangenis in Roermond. Volgens een journalist van de NOS was de helikopter bedoeld voor de 32-jarige Benaouf A. die in mei 2016 in hoger beroep werd veroordeeld wegens het medeplegen van de liquidatie van Najeb Bouhbouh (34) in 2012 aan het Antwerpse hotel Crowne Plaza. De actie van deze namiddag had plaats onder leiding van het Amsterdams parket.