ANP XTRA
Volledig scherm
© ANP XTRA

Geens voorstander om gevangenen met levenslang af en toe dagje buiten te laten

Minister van Justitie Koen Geens is er niet tegen om gevangenen die levenslang hebben gekregen en niet meteen zicht hebben op een voorlopige invrijheidsstelling, af en toe - en onder begeleiding - een dag vrij te geven buiten de gevangenis. Maar de bevoegdheid daarvoor ligt wel bij de gevangenissen, klonk het vanavond in Terzake.

  1. Schulden, cocaïne en chantage: twee cipiers in de cel omdat ze telefoons en drugs gevangenis binnensmokkelden
    PREMIUM
    6

    Schulden, cocaïne en chantage: twee cipiers in de cel omdat ze telefoons en drugs gevangenis binnensmok­kel­den

    Twee cipiers van de gevangenis van Dendermonde zitten nu zélf in de cel nadat ze gsm’s en drugs probeerden binnensmokkelen. Dat deden ze mogelijk onder druk van enkele gedetineerden. Uit cijfers blijkt eveneens dat dit geen onbekend fenomeen is in de Vlaamse gevangenissen. “Overal zul je mensen vinden die zich laten verleiden door snel geld... of gebukt gaan onder bedreigingen”, vertelt een anonieme Vlaamse gevangenisdirecteur.
    Dendermonde
  2. PODCAST. De gruweldaden van ‘De Schrik van de Kempen’: “Hij heeft in zijn leven niets anders gedaan dan roven en moorden”
    De Kroongetuigen

    PODCAST. De gruwelda­den van ‘De Schrik van de Kempen’: “Hij heeft in zijn leven niets anders gedaan dan roven en moorden”

    “De misdaad zat in zijn familie. Hij heeft zijn leven lang niets anders gedaan dan roven en moorden”, zegt advocaat Luk Truyens over zijn meest beruchte cliënt, Petrus ‘Peerke’ Verhaert. De ‘schrik van de Kempen’ pleegde minstens vier moorden en talloze gewelddadige roofovervallen. Hij had ook nog andere misdaden op zijn palmares: “Hij verkrachtte een buurvrouw en zei dat hij haar kop zou afsnijden als ze hem zou verklikken.” Maar in 1995 werd hij zelf uit het Albertkanaal gevist, met schotwonden en een koord rond zijn middel. Luister hierboven naar de nieuwe aflevering van de bekroonde HLN-podcast ‘De Kroongetuigen’.