© Photo News

“Vuile joden” kost man uit Mol 15 maanden cel

Een 33-jarige man uit Mol is donderdag in de Hasseltse rechtbank veroordeeld voor inbreuken op de racismewet. Op 3 augustus 2014 zag de verdachte een groep van 21 kinderen tot 14 jaar samen met twee begeleiders in Lommel over straat wandelen toen zijn stoppen doorsloegen en begon ze uit te schelden.

GeHo

“Vuile joden, ga terug want als ik jullie hier nog zie dan ga ik jullie kapot maken”. “Terroristen jullie zijn een slecht volk”. Daarop keerde de verdachte, die over een rijkelijk gevuld strafblad beschikt en nu voor andere feiten in de gevangenis zit, zijn wagen en reed over het fietspad richting de groep. De kinderen en begeleiders konden zich tijdig in de berm in veiligheid brengen. De dertiger draaide daarop de wagen, deed alles nog eens over en bespuwde de groep.

“In die periode waren er veel conflicten tussen joden en Palestijnen en er werden kinderen vermoord. Ik was daardoor gefrustreerd”, verweerde de man zich in de rechtbank. De scheldpartij en bedreiging komen hem te staan op 15 maanden cel waarvan de helft met uitstel en 600 euro boete effectief te staan. Om van het uitstel te genieten, moet hij werk gaan zoeken. De proceskosten van 300 euro zijn eveneens voor zijn rekening.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer