Screenshot Youtube
Volledig scherm
© Screenshot Youtube

Weduwnaar (93) dineert dagelijks in restaurant met portret van echtgenote

Een 93-jarige weduwnaar uit de Amerikaanse plaats Glennville eet vier jaar na het overlijden van zijn echtgenote dagelijks in een restaurant met op tafel een portret van zijn vrouw. Volgens de man kan hij, na een huwelijk van 63 jaar, zijn levenspartner nog steeds niet missen. "Onze liefde gaat gewoon door."

  1. LIVE GAZA. “Alle partijen bereid tot nieuwe gesprekken wapenbestand” - Aanleg tijdelijke pier voor kust van Gazastrook is af, maar slecht weer belet installatie
    Play
    LIVE
    847

    LIVE GAZA. “Alle partijen bereid tot nieuwe gesprekken wapenbe­stand” - Aanleg tijdelijke pier voor kust van Gazastrook is af, maar slecht weer belet installa­tie

    Geen bestand, maar nog meer oorlogsgeweld: Tel Aviv kiest voor de aanval. Vorige nacht vonden aanhoudende bombardementen plaats en Israëlische tanks vielen Rafah binnen. Voorlopig is sprake van 27 doden. “De antiterreuroperatie is plaatselijk en in omvang beperkt”, stelt het Israëlische leger. Ruim een miljoen ontheemde Palestijnen zouden schuilen in de stad. “Er moet een rode lijn zijn”, stelt minister van Ontwikkelingssamenwerking Caroline Gennez (Vooruit). Dinsdagavond meldt een Egyptische zender dat alle strijdende partijen bereid zijn om opnieuw met elkaar te spreken over een wapenbestand. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.
  2. “Netanyahu wil vooral zijn eigen hachje redden”: is met het grondoffensief op Rafah het einde van de oorlog in Gaza in zicht?
    PREMIUM
    14

    “Netanyahu wil vooral zijn eigen hachje redden”: is met het grondoffen­sief op Rafah het einde van de oorlog in Gaza in zicht?

    Het Israëlische leger begon vanmorgen met de gedwongen evacuatie van zowat 100.000 inwoners van het oostelijke deel van Rafah. Dit wijst erop dat het grondoffensief op de stad, waar 1,4 miljoen Palestijnse vluchtelingen verblijven, nakend is. Waarom wil Netanyahu koste wat het kost die aanval uitvoeren? Wordt dat dan het sluitstuk van de oorlog? En wat betekent de belegering van Rafah voor de samenwerking tussen Israël en het Westen? Specialist Midden-Oosten Brigitte Herremans (UGent) legt uit.