Verrassend hapje in een (spinazie)flapje
NINA & LIDLElke hap van deze flapjes smaakt als een verrassing. Daar zorgt de vulling van spinazie, pijnboompitten en fetakaas voor. Een winner voor een zomers feestje!
Wat heb je nodig:
- 400 g bladspinazie
- 2 rollen bladerdeeg
- 1 sjalot, gesnipperd
- 2 teentjes look, fijngehakt
- 1 el geraspte kaas (bv Emmental of oude kaas)
- 150 g fetakaas
- 4 el pijnboompitten
- 1 ei, losgeklopt
- gemengde sla
- peper en zout
Zo maak je het:
Stap 1: Verwarm de oven voor op 200°C. Verwarm de olie in een diepe pan en fruit de sjalot en look glazig. Voeg de spinazie in porties toe en laat slinken. Roer er de geraspte kaas door en kruid met peper en zout. Schep de spinazie in een zeef en druk er met een lepel zoveel mogelijk vocht uit.
Stap 2: Rooster de pijnboompitten bruin in een droge koekenpan. Rol het bladerdeeg uit en snij met een rond voorwerp (koffiebordje) cirkels uit het deeg.
Stap 3: Schep op ieder plakje wat spinazie en brokkel er wat fetakaas over. Bestrooi met de pijnboompitten. Vouw de cirkels dicht en druk de randjes met een vork goed aan. Besmeer de flapjes met het losgeklopt eitje. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en zet 20 minuten in de oven. Serveer met een slaatje.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Jobat
Hoeveel euro gaat er van je loon, indien je rijdt met een bedrijfswagen? “Er bestaat geen echt plafond op het VAA”
-
Lidl
Altijd reden om te vieren: zachte perentaart met mascarpone
Zin in zoete verwennerij? Ook als je niet de skills hebt van een volleerd patissier, bak je deze perentaart met mascarpone gegarandeerd met succes. De pecannoten zorgen voor extra crunch, terwijl de tijm een nieuwe smaak toevoegt aan al die zoetigheid. -
Lidl
Geen zin in een saaie boterham 's middags? Deze lunch kleurt je dag!
Kleurrijk, lekker en gezond: deze gevulde pistolets zijn de ideale lunch voor wie graag wat afwisseling heeft. Stevig genoeg om de rest van de namiddag door te komen én ook een reden om de tijd te nemen om van je lunchpauze te genieten aan tafel in plaats van achter je computer. Wedden dat je aftelt tot klokslag twaalf? -
-
Lidl
Veggie genieten: rode biet, ricotta en walnoten in de oven
-
NINA & LIDL
Rivierkreeftjes in meloenkommetje
10/10 voor presentatie, je eet deze salade met rivierkreeftjes uit de meloen zelf. Zo oogt je salade kleurrijk en zomers. Bijkomend voordeel? Minder afwas. -
NINA & LIDL
Salade met spiesje van boerenworst
Af en toe houden we het graag eenvoudig. Maar de gemakkelijkste recepten zijn soms de allerlekkerste. Dit spiesje van boerenworst serveer je met een salade met pijnboompitjes. -
Lidl
Grillen maar! Deze lamskoteletjes tillen je bbq naar een hoger niveau
-
Livios
“Koffiegruis, eierschalen en mulch werken niet”: zo verjaag je slakken wél succesvol uit je tuin
-
Lidl
Extra lang lunchen: herfstsalade met hinderolletjes en muntvinaigrette
Salades, enkel voor warme zomerdagen? Integendeel! Met oesterzwammen, vergeten groente pastinaak en hindegebraad maak je zo een heerlijke herfstsalade klaar. En vooruit, een paar takjes munt voor een vleugje zomer. -
NINA & LIDL
De hotdog deluxe: fastfood op niveau, snel klaar maar culinair lekker
Na de gepimpte hamburger is ook de hotdog aan de beurt. De culinaire hotdog of hotdog deluxe is een volwaardige maaltijd en maak je in geen tijd klaar. Ideaal voor een avondje televisie. -
Lidl1
Creatief met gehakt? Midden-Oosterse balletjes met Libanese labneh zijn een verrassend hapje