VIDEO. Deze tunnel bewijst dat je maar goed beter opvalt als fietser

Aan de Guldenvlieslaan in Brussel staat tot 26 oktober de allereerste Bike Light Lane. Wie door de containertunnel fietst, wordt getrakteerd op een interactieve ledmuur die oplicht. Het moet de fietsers sensibiliseren om hun verlichting in orde te brengen.

Robin De Becker

Die Bike Light Lane zijn aan elkaar gekoppelde containers die aan één zijde met een ledmuur zijn uitgerust. Die detecteert de aanwezigheid van een fietser en start zo een interactieve voorstelling. Een fietser komt tevoorschijn op de muur en volgt de echte tweewieler, inclusief drukke stadsgeluiden. Nadien crasht de fietser op de ledmuur tegen een wagen. “Het is de harde realiteit voor wie zich zonder degelijke verlichting op de baan begeeft. Dat is ook het doel van de Bike Light Lane”, zegt Camille Thiry, woordvoerster van Bike for Brussels die met het idee op de proppen kwamen. “Het is om visueel aan te tonen hoe belangrijk het is om fietsverlichting te gebruiken en fietsers op een overtuigende manier te bereiken.”

Nog tot 26 oktober is de tunnel toegankelijk en zullen er ook op verschillende plaatsen in de stad massaal fietslichtjes worden uitgedeeld. Dat is onder andere het geval aan het Stefaniaplein, de Brusselse treinstations, het Jubelpark en het fietspunt van de VUB.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen