VIDEO. Gebouw deels ingestort in hartje Antwerpen: voorbijgangers konden op het nippertje wegspringen voor brokstukken

Op het Koningin Astridplein in het centrum van Antwerpen is vrijdagmiddag een gebouw deels ingestort. Er vielen geen gewonden, bevestigt de brandweer.

doro, sare

In het pand werden werken uitgevoerd. De arbeiders die er aan het werk waren, konden zich in veiligheid brengen toen de gevel van de vierde en vijfde verdieping instortte. De brandweer zette warmtecamera’s en bevestigde rond 15.45 uur dat er geen slachtoffers zijn gevallen.

Brokstukken

Er kwamen grote brokstukken op straat terecht. Op camerabeelden was te zien dat enkele mensen op het nippertje konden wegspringen.

De hulpdiensten hebben een ruime perimeter ingesteld rond het gebouw, waar nog een tweede keer brokstukken vielen. “De stadsingenieur is ter plaatse om de situatie in te schatten, want het gebouw blijkt bijzonder instabiel”, zei Kristof Geens van de Antwerpse brandweer. “Ook een aanpalend gebouw is geëvacueerd. Het hotel rechts ervan hoeft niet ontruimd te worden, dat gebouw is nog nieuw en stabiel genoeg. Ook de nabije Zoo ondervindt geen hinder.”

Er werden hekken rond het gebouw gezet en de aannemer moet zo snel mogelijk de veiligheid kunnen garanderen. Wellicht moet het pand afgebroken worden. Naast de brandweer en politie kwamen ook de Civiele Bescherming en Eandis ter plaatse.

Tramverkeer

Het bovengrondse tramverkeer dat langs het Astridplein rijdt, ondervond ernstige hinder, maar intussen is de situatie hersteld.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer