Verwarring in Klapperstraat: rotonde of kruispunt?

© mgb

Een week nadat de rotonde in de Klapperstraat in Beveren werd opengesteld, heerst er nog steeds onduidelijkheid over de nieuwe verkeerssituaties.

mgb

Deze week werden de haaientanden geschilderd en werden er tijdelijke voorrangsborden en rotondeborden geplaatst, maar de oude kruispuntborden zijn ook blijven staan. “Een fout van de aannemer”, zegt schepen van Mobiliteit Raf Van Roeyen (CD&V). “Die had alle oude borden moeten weghalen, maar dat is dus niet gebeurd. Onze diensten zijn op de hoogte en zullen de borden eerstdaags verwijderen.”

Op de vraag wie er voorrang heeft, is er volgens de schepen een duidelijk antwoord. “Het is evident dat het hier om een rotonde gaat, waar bestuurders die zich op de rotonde bevinden voorrang hebben. Binnenkort worden de tijdelijke borden vervangen door een paal in het midden van de rotonde met verkeersborden in de vier richtingen, net zoals dat in de Kasteeldreef het geval is. Als mensen deze rotonde correct gebruiken, verloopt het verkeer veel vlotter. Bovendien is de zichtbaarheid van fietsers ook beter.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus