© Karel Hemerijckx

Wat te doen dit weekend? Dit zijn onze tips!

Ben jij nog op zoek naar een leuk uitje met vrienden of met het hele gezin dit weekend? Wij helpen je op weg met deze zeven tips.

eco

1) Energie & Bouw Weekend op CeDuBo

Wie bezig is met een (ver)bouwproject en vragen heeft over manieren om energie te besparen of welk bouwsysteem te kiezen, kan antwoorden vinden op het Energie & Bouw Weekend van het Centrum Duurzaam Bouwen. Op deze beurs krijgt u een overzicht van de mogelijkheden. U kan ook deelnemen aan infosessies of raad vragen aan specialisten.

Zaterdag en zondag van 12 tot 18 uur.

Schachtplein.

Ticket kassa: 10 euro (gratis mits voorinschrijving).

Meer info op www.cedubo.be/energieweekend

2) Paddenstoelenhappening aan Heesakkerpark

Paddenstoelen spreken tot de verbeelding, maar er zijn ook heel wat boeiende dingen rond te weten. Dat kan u horen tijdens begeleide herfstwandelingen die milieuwerkgroep ISIS zondag organiseert vanuit het Heesakkerpark. Kinderen kunnen meedoen aan de tocht ‘Zoek de zwam’ en volwassenen kunnen kiezen uit een traject voor beginners of een voor meer mensen die al meer weten van zwammen.

Zondag, om 13.30 uur.

Bruegelweg.

Deelname: 5 euro (gratis voor leden en kinderen).

www.hbvl.be/agenda

3) Limburgse Wandeldag met 7 trajecten

Wandelclub Wandelend Paal bestaat 45 jaar en organiseert daarom zondag de Limburgse Wandeldag van Wandelsport Vlaanderen. U kan kiezen uit 7 verschillende afstanden van 4 tot 42 km, met ook een route die speciaal gemaakt is voor gezinnen met jonge kinderen. Alle trajecten hebben een gevarieerd parcours met veel groen en onverharde wegen. Start en aankomst aan het Spectrumcollege.

Zondag, start tussen 7 en 15 uur.

Bogaartsveldstraat 16.

Deelname: 1,5 euro.

www.wandelendpaal.be

www.wandelsportvlaanderen.be

4) Boerenmarkt Marta aan het station

Voor de laatste keer dit jaar kan u zaterdag naar Marta. Dat is een tijdelijke markt waar u lokale, gezonde en seizoensgebonden groenten en andere producten kan kopen rechtstreeks van de kleinschalige boeren of verwerkers. Maar u kan er ook lekkere dingen proeven of een demo bijwonen. De markt staat opgesteld in de ABX-loods, aan het station.

Zaterdag van 9 tot 17 uur.

Stationsplein.

Gratis toegang.

www.visithasselt.be

5) 19 Limburgse Kringwinkels zetten deuren open

In Kringwinkels krijgen gebruikte huisraad, kleding, boeken, enz een tweede leven. Dat is goed voor het milieu en zorgt voor sociale tewerkstelling. Dat er ook items te koop zijn die u kan gebruiken, kan u zaterdag zelf vaststellen tijdens de opendeur van alle Kringwinkels. U vindt er zeker eentje in uw buurt. Ga er eens snuisteren, een workshop volgen, of genieten van een lekkere versnapering.

Voor alle adressen, openingsuren en speciale activiteiten: www.dekringwinkel.be

6) Inspiratie voor uw trouwfeest op For Lovers

Op zoek naar een mobiele champagnebar voor uw trouwfeest? Of iemand die uw plechtigheid komt opluisteren met muziek? Een goede fotograaf? Dat en veel meer kan u vinden op de huwelijksbeurs For Lovers die dit weekend wordt georganiseerd in de Grenslandhallen. U kan er ook naar een modeshow kijken met bruidsjurken en maatpakken.

Zaterdag en zondag, van 11 tot 18 uur.

Gouverneur Verwilghensingel 70,

Ticket (kassa): 12 euro.

www.forlovers.be

7) ’s Avonds lopen en wandelen op mijnsite be-MINE

Lopen of wandelen door de kleurrijk verlichte gebouwen aan be-MINE, of de mijnterril beklimmen als het donker is. Dat kan u zaterdagavond allemaal doen tijdens de Industrial Night Run aan de voormalige mijngebouwen in Beringen. U ontdekt het industriële erfgoed op een bijzondere manier en aan sfeer en extra effecten zal het niet ontbreken.

Zaterdag, vanaf 18 uur.

Koolmijnlaan 201.

Deelname vanaf 10 euro (wandel) of 14 euro (run).

Alle info op www.thenightrun.be

En ook nog...

Onder leiding van een deskundige gids kan u zondag al vroeg op stap voor een dauwwandeling in Lommel. U leert er heel wat bij over het dierenrijk in Kattenbos. De tocht van zo’n 10 km wordt georganiseerd door de kwb.

Zondag, vertrek om 8 uur. Parking Leyssensmolen (Zandstraat 20). Gratis deelname. www.kwbkattenbos.be

Exact 25 jaar geleden is de gilde van het kunstambacht ‘hout draaien’ opnieuw opgericht in ons land. Via een groots opgezette tentoonstelling met demonstraties laten deze creatievelingen zondag zien hoe zij de laatste decennia ervoor gezorgd hebben dat dit ambacht blijft bestaan en hoe zij er een moderne invalshoek aan gegeven hebben. De expo vindt plaats in Evenementenhal Den Dijk.

Zondag van 10 tot 17 uur, Rozenkransweg 4. Gratis toegang. Meer info op www.houtdraaiersgilde.be

De Limburghal van Genk ontvangt dit weekend opnieuw de Sjacherbeurs. Dat is een overdekte rommel- en brocantemarkt waar u oude spullen op de kop kan tikken. Van serviezen tot boeken, van kleding tot vazen, en van postzegels tot fietsen.

Zaterdag en zondag, van 10 tot 17 uur. Jaarbeurslaan 6. Inkom: 3 euro.

www.sjacherbeurs.com

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer