Direct naar artikelinhoud
Film Fest Gent

'Call Me by Your Name' wint jongerenprijs op Film Fest Gent

Coming-of-agedrama 'Call My by Your Name': volgens de jongerenjury op Film Fest Gent een verbluffend en treffende portret van wat het betekent om jong te zijn.Beeld rv

Call Me by Your Name van Luca Guadagnino heeft van de jongerenjury op Film Fest Gent de Explore Award gekregen.  Voor de “verbluffende acteerprestaties, prachtige beeldvorming en betoverende score”. 

De zeskoppige jongerenjury, tussen 18 en 26 jaar oud, bekroont op het filmfestival de beste film uit het Explore Zone-parcours, het deel van Film Fest Gent dat zich richt op jongeren. Dit jaar stak het coming-of-agedrama van de Italiaanse regisseur Luca Guadagnino er met kop en schouders bovenuit. Call Me by Your Name, ook wel dé lgbt-film op het festival, vertelt het liefdesverhaal tussen Elio en de knappe Amerikaan Oliver. 

Elk jaar brengt Elio de zomer door aan de Italiaanse Riviera. In de hete zomer van 1983 ontmoet hij daar Oliver, de assistent van zijn vader - een joodse professor die  komt logeren. Hoewel Elio in trek is bij de meisjes in het dorp, leidt Oliver hem steeds meer af. En zo ontstaat er een wondermooie band uit het constant aantrekken en afstoten. 

Een ontwapenend verhaal van een universele liefde
Jongerenjury Film Fest Gent

“Van alle films in het Explore Zone parcours schetst Call My by Your Name het meest treffende portret van wat het betekent om jong te zijn”, zegt de jury in haar motivatie. “De film heeft haast geen woorden nodig om verwarrende emoties en ontluikende verlangens op een subtiele en toch veelzeggende manier neer te zetten. Via het ontwapenende verhaal van een universele liefde, houdt de film een pleidooi voor puurheid in al haar vormen."

Dankzij de Explore Award kan de Belgische distributeur van Call Me by Your Name naar aanloop van de release van de film rekenen op een mediacampagne ter waarde van bijna 30.000 euro.

Wie Call Me by Your Name op Film Fest Gent gemist heeft, krijgt in februari een nieuwe kans. De film komt hier vanaf 14 februari in de zalen.