Man ramt pas gekochte bestelwagen en twee auto's: bewoners zijn snelheidsduivels spuugzat

© gsd

© gsd

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

“Er zullen eerst weer doden moeten vallen voor er iets gebeurt.” Dat zegt Hendrik van Poucke uit de Ieperseweg na een ongeval donderdagavond. Een bestuurder knalde op een pas gekochte bestelwagen en twee auto’s. “De spreekwoordelijke druppel.”

Geoffrey Sabbe

“Eigenlijk ben ik het beu om er nog langer woorden aan vuil te maken. Ik heb het probleem al ettelijke keren aangekaart bij de dienst Mobiliteit van Stad Roeselare. Ze zijn uiteindelijk naar mijn huis gekomen met de vraag of ik ermee wilde stoppen.” Voor Hendrik van Poucke was het ongeval dat donderdagavond in de Ieperseweg gebeurde, de spreekwoordelijke druppel. Een man die van zijn werk kwam, M.D. (36) uit Roeselare, reed er rond 18 uur door de straat. Plots week hij met zijn bestelwagen van de weg af. Hij knalde op drie geparkeerde voertuigen, waaronder een Renault Kangoo die bewoner Kaïsma Huyghebaert (21) pas zes dagen ervoor had gekocht.

“Vorige vrijdag kwam hij ermee thuis en nu is hij al vernield”, zegt zijn vader Jempy. “Het is trouwens al de tweede keer dat we in de brokken delen. Bij een vorig ongeval beschadigden weggevlogen stukken onze gevel en poort. Snelheid is hier een enorm probleem. En als er geen plaats is, rijden de auto's over het fietspad.”

Ook twee andere auto's deelden in de brokken.

Verstrooid

“De bestuurder vertelde dat hij even verstrooid was”, zegt een bewoonster die de luide knal hoorde. “Hij zal wel iets te snel hebben gereden. Gelukkig was hij niet gewond.” Volgens haar is het probleem dat er nu langs beide zijden van de straat mag worden geparkeerd. “Er ligt ook aan beide kanten een fietspad waardoor de straat te smal is. Er werd al eens geopperd om verkeersdrempels te leggen, maar sommige bewoners wilden dat niet. Door het lawaai zouden ze niet kunnen slapen.”

Van Poucke was al eens getuige van een dodelijk ongeval in de straat. Dat gebeurde toen hij nog op huisnummer drie woonde, bij een kruispunt dat nu een rotonde is. “Twee kindjes van twee en vier jaar stierven. Bijna wekelijks gebeurden er daar toen ongevallen. Ik had in die periode zelfs een EHBO-kistje bij mijn voordeur staan. Pas na het tragische ongeval is de rotonde er gekomen.” Volgens hem waren er nochtans plannen om de Ieperseweg aan te pakken. “Er was een budget vrijgekomen om de snelheid aan te pakken. Ze zijn nog aantekeningen komen maken op de straat. Maar het is niet doorgegaan. Bewoners durven nu bijna niet meer langs de straat parkeren.”

Volgens politiezone Riho is het probleem in de Ieperseweg niet groter dan in andere straten. “We krijgen maar van één man klachten”, zegt commissaris Carl Vyncke. “Het is in die straat volgens onze gegevens niet erger dan ergens anders. En we flitsen er soms ook.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen