Na de superspruit kweekt Roger (81) de superzonnebloem

© wf

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Roger Hofman (81) heeft in zijn tuintje van zijn seniorenwoning in Brasschaat een zonnebloem van 3 meter 60 gekweekt. “Had het niet zo gestortregend, dan was ze 25 centimeter hoger geweest”, meent hij.

kma

3 meter 60 is een behoorlijke lengte voor een zonnebloem . Ze torent ver boven de veranda van Roger en zijn vrouw Augusta Moens (81) uit. De ranke bloem heeft veel bekijks in het seniorentuintje van het koppel aan Prins Kavelhof. De geburen stoppen om te komen zien.

Roger heeft groene vingers. Hij gebruikte wel iets tegen de slakken om te vermijden dat de zonnebloem kaalgevreten zou worden. En nóg belangrijker: hij heeft een geheim recept om zijn planten te bemesten. Zo kweekte hij in zijn tuin aan de Lage Kaart waar hij vroeger woonde al eens een uitzonderlijk grote spruitplant. En ook nu heeft hij weer een recordspruit in zijn moestuintje die volgens Rogers schattingen twee meter hoog zal worden.

Roger zou wel eens willen weten of zijn zonnebloem de grootste is. Maar dat is helaas niet zo. Op 28 augustus kwam het Guinness Book of Records de zonnebloem van een Duitser meten met assistentie van de brandweer, want ze was 9,17 meter hoog. Meteen de hoogste ooit ter wereld.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen