© Belga

KRC Genk maakt werk van extra centrale verdediger

Bij KRC Genk heeft men het huiswerk tijdig klaar. Dinsdag of woensdag moeten Okriashvili en Cavric nog een nieuwe werkgever vinden, terwijl er werk wordt gemaakt van één inkomende transfer. Een extra rechtsvoetige centrale verdediger moet de concurrentie kunnen aangaan met Sébastien Dewaest.

Marnik Geukens

Maandag werd onderhandeld met een centrale verdediger, die achterin voor scherpte en kwaliteit in de breedte moet zorgen. Met Seigers, die achterstand opliep door een knieblessure, en Wouters zijn in dat compartiment de back-ups nog erg jong.

Een extra centrale middenvelder komt er niet. Kumordzi maakt op training en tijdens zijn invalbeurten een prima indruk en moet op de momenten dat daar nood aan is voor fysieke kracht zorgen. Verder kan Pozuelo zowel als acht en als tien worden uitgespeeld, posities die ook door respectievelijk Heynen en Susic kunnen worden ingevuld. In januari komt daar Malinovskyi bij. Mogelijk probeert men tijdens de wintermercato al te anticiperen op een vertrek van Ndidi en/of Bailey volgende zomer.

Uiteindelijk geraakt één probleem mogelijk niet opgelost. Omdat Bizot zijn kans met beide handen greep en ook Köteles aan boord lijkt te blijven, komt er niets in huis van het – geplande en beloofde - doorschuiven van de jonge doelmannen Jackers en Coucke. Alleen een late uitleenbeurt kan de volgende 48 uur hier nog een oplossing bieden.

Susic en Malinovskyi

KRC Genk communiceert pas vandaag officieel over de afgeronde dossiers Susic en Malinovskyi. Susic wordt ook officieel voorgesteld.

Aangeboden door onze partners