© Peter Kaiser

Zo draag je enkellaarsjes onder een jeans

Dat enkellaarsjes echte multitaskers zijn, hoeven we je niet meer te vertellen. Ze passen onder elke jurk of rok. Maar hoe draag je enkellaarsjes onder een jeans? Zo!

cityfashion

Begin met de juiste enkellaarsOf je nu kiest voor een stoer, elegant of sportief paar, houd altijd rekening met het silhouet van je benen. De juiste enkellaars kan zorgen voor een afslankend effect, of net een verstevigend effect.Een hogere enkellaars die net je enkel bedekt, maakt je benen slanker. Hetzelfde geldt voor laarsjes met een puntige neus of stevige blokhak. Heb je wat dunnere benen of enkels, kies dan voor een fijne hak, een lage enkellaars tot net onder je enkel en een materiaal met textuur.

Flared, skinny of rechte pijpen?Voor elk jeansmodel bestaat er de ideale enkellaars. Een flared jeans, met brede pijpen dus, staat het best met een brute enkellaars met stevige blokhak. Puntige, smalle enkellaarzen komen dan weer volledig tot hun recht met een skinny jeans. Onzeker over je keuze? Een jeans met rechte pijpen is voor elk type enkellaars een perfect match.Tip: laat zoveel mogelijk van je enkellaars zien als je een strakke jeans draagt. Rol je pijpen op tot net boven je laarsje of stop ze in je schoenen voor een nonchalante, maar super stijlvolle look.

Zo draag je zomeritems in de herfst

© Riverwoods

Tijd om je favoriete zomerjurkjes terug in de kast te hangen? Nog niet! Met een paar simpele stylingtips kan je gerust je zomergarderobe dragen in de herfst.

Extra warmte met een cardigan

Je zomerse outfit herfstproof maken? De juiste oversized cardigan of trui maakt je outfit af, inclusief wat extra warmte. Kies voor neutrale kleuren zodat je jurk of blouse de eyecatcher blijft van je outfit. Mix je luchtige jurk met een stoere sweater en je hebt meteen een nieuwe combinatie in je kast hangen.

Tip: maak wel het onderscheid tussen ‘hoogzomer’ en ‘tussenseizoen’. Een kaftan in de herfst? Maybe not.

Werk in laagjes (veel laagjes!)

Soms heb je meer stijladvies nodig dan: ‘draag er een blikdichte panty onder’. Natuurlijk maakt het elk jurkje herfstproof, maar waarom zou je je jurk niet over een broek dragen? Combineer je hemdjurk met een strakke skinny of leatherlook broek. Of draag een dun truitje met lange mouwen en stoere boots onder je kanten jurkje en geef je jurk een compleet een andere look.

Sokken in sandalen…Niet enkel voor nerds!

Het is weer sociaal acceptabel om sokken in sandalen te dragen. Heer en meester op de catwalk, nu ook in jouw garderobe? Draag een opvallend glittersokje in je platform sandalen of combineer je printed socks met kitten heels.

Tip: Platte sandalen of espadrilles zijn écht niet gemaakt voor een sokje. De favoriete 'look' van je opa mag je dus achterwege laten.

Zo draag je knielaarzen in stijl

© Laura Bellariva

Een schoenentrend die comfortabel, elegant én warm is? Yes please! Een paar stijlvolle knielaarzen mag dit najaar niet in je garderobe ontbreken. Hoe je ze stijlvol draagt, dat lees je hier.

Je knielaarzen combineren

Knielaarzen zijn loeisexy op zich, dus zorg voor een goede balans tussen ‘sexy’ en ‘braaf’. Als je ze combineert met een rechte of zwierige jurk zonder decolleté kunnen ze net heel stijlvol zijn. Met een ruime, wollen mantel of cardigan zal je zien dat ze wonderen doen voor je benen!

Een skinny jeans met een oversized trui of hooggesloten blouse zorgt dan weer voor wat extra volume bovenaan, wat je strakke laarzen balanceert. Korte vestjes en strakke tops laat je tot slot beter links liggen als je het stijlvol wilt houden.

De knielaars zélf

Het materiaal van je knielaars kan voor een heel ander beeld zorgen. Suède of (mat) leer staat veel stijlvoller dan glanzende materialen als lakleer. Met zwarte knielaarzen speel je op safe, maar waarom geen taupe, blauw of bruin paar? Of je nu kiest voor hakken of een platte zool, zorg ervoor dat je knielaarzen perfect passen om het “drie musketiers”-effect te vermijden. Niet te los, maar ook zeker niet te spannend!

Wil je een panty dragen? Kies dan voor een semi-opaque panty, een blikdicht exemplaar doet het sexy effect van je knielaarzen teniet en een volledig transparante panty maakt het dan weer iets té sexy.

Tip: wist je dat een schoenmaker wonderen kan verrichten om je knielaarzen beter te doen aansluiten? Bij de meeste schoenmakers kun je terecht om je laars te laten versmallen én verbreden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer