© HBvL

Kinderen die de wereld hebben veranderd

Van 1 tot en met 30 september loopt in de bibliotheek een tentoonstelling rond kinderen die de wereld hebben veranderd. Je kan kennismaken met 22 boeiende portretten.

RV

Op 1 september zwaaien de schoolpoorten in België weer open voor al onze kinderen. Want kinderen hebben recht op onderwijs, maar daarnaast hebben ze nog vele andere rechten, zoals recht op vrede, voeding, gezondheidszorg,..

Tentoonstelling ‘Kinderen die de wereld hebben veranderd’.

Bezoek de tentoonstelling en maak kennis met 22 boeiende portretten van kinderen die zijn opgestaan en hun stem hebben laten horen aan de wereld tegen onrecht. Denk aan Anne Frank, Malala Yousafzai, … Hun verhalen gaan over kinderarbeid, discriminatie, kindhuwelijken, oorlog enz… Ze zijn gehoord ondanks of misschien juist dankzij hun jonge leeftijd.

Vertelcarrousel op zaterdag 10 september van 10.30 tot 13 uur, doorlopend.

Frans Swartelé is actief in de kinderrechtenbeweging en bezocht verschillende kinderrechtenprojecten over de hele wereld. Het heeft zijn leven veranderd. In de nasleep van de affaire Dutroux richtte hij het Kinderrechtenhuis op in Alken. Tijdens de vertelcarrousel vertelt hij met passie over kinderen die zijn leven veranderd hebben.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer