Direct naar artikelinhoud
Video

"Wat was dat geluid?" Hond van Macron plast op haard in Elysée tijdens meeting met staatssecretarissen

Frans president Emmanuel Macron met zijn hond Nemo.Beeld AP

Een ontmoeting van Frans president Emmanuel Macron met drie van zijn staatssecretarissen in het Elysée werd afgelopen weekend verstoord door... zijn plassende hond. TF1 kon het hilarische tafereel op beeld vastleggen.

Tijdens de discussie tussen de president en de staatssecretarissen is op de achtergrond te zien hoe Nemo de prachtige antieke haard in het Elysée beplast. Dat gebeurt luid en langdurig, tot ieders amusement.

"Ik vroeg me al af wat dat geluid was", zegt staatssecretaris voor Ecologie Brune Poirson, waarop president Macron zich verontschuldigt en zegt dat Nemo iets "zeer uitzonderlijk" gedaan heeft.

Op de vraag of dit wel vaker gebeurt, antwoordt de president lachend: "Neen, je hebt een totaal ongebruikelijk gedrag bij mijn hond veroorzaakt."

Twitter bericht wordt geladen...

Depressie

Nemo, een kruising tussen een labrador en een griffin, vergezelt Macron en zijn vrouw geregeld tijdens officiële plichtplegingen. Het gezin adopteerde het dier in augustus uit een reddingscentrum voor honden. 

Nemo is overigens niet de eerste presidentiële hond die zich misdraagt in het Elysée. De honden van Nicolas Sarkozy veroorzaakten er naar verluidt voor duizenden euro's schade aan de meubelen. En de maltezer van Jacques Chirac, Sumo, die zich na zijn weelderige verblijf in het Franse presidentiële paleis klaarblijkelijk niet meer kon aanpassen aan het alledaagse leven, moest behandeld worden voor een depressie nadat hij zijn baasje drie keer gebeten had.