Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Gegarandeerde dienstverlening bij het spoor alweer een stap dichterbij

updateDe invoering van de gegarandeerde dienstverlening bij het spoor komt alweer een stap dichterbij. De Kamercommissie Infrastructuur heeft immers het licht op groen gezet voor het wetsontwerp dat voor een minimale dienst moet zorgen in geval van stakingen. De meerderheid stemde voor, PS en Ecolo-Groen waren tegen en het cdH onthield zich. De plenaire Kamer moet binnenkort ook nog zijn fiat geven.

15 reacties

  • Marc Baeyens

    7 jaar geleden
    Groen is boter nog vis. Ze stemmen tegen ieder maatregel van deze regering maar heimelijk moeten ze wel akkoord gaan. Met zo'n eigenbelangen-partij aan het roer komt men nergens.
  • jan boden

    7 jaar geleden
    Het stakingsrecht is niet zaligmakend. De belastingbetaler heeft recht op openbaar vervoer waar hij verdomd veel moet voor afdokken.
  • Fons Casteels

    7 jaar geleden
    Inderdaad, het stakingsrecht wordt enigszins beperkt. Maar wie wil staken, mag dat doen. Alleen moet het voortaan gemeld worden (= zodat het loon van de stakers betaald wordt door de stakerskas, en niet door de werkgever). Trouwens, ook in ziekenhuizen en bij de hulpdiensten is het stakingsrecht beperkt. Maar geen paniek Marten: de vakbonden kunnen nog altijd de VRT platleggen...
  • Karel Valgaern

    7 jaar geleden
    Mogen wij dan ook minimale DEGELIJKE en binnen budget blijvende politici eisen? En directe verantwoordelijkheid bij achterpoortjes en slecht opgestelde wetgeving? Ach nee, enkel de gewone werkman (en liefst dan nog arbeiders) moeten gepakt worden.
  • etienne vijverman

    7 jaar geleden
    eerst en vooral de pollieke benoemingen er weg !!!! en een moderne structuur !!!! en geen cadeaux aan de vakbonden !!!!! pas dan zal ook het ieder jaar zwaar verlies stoppen !!!! als ook het onnodige gijzelen van de reizigers !!!!!en de economie
  1. Bart De Wever (N-VA) op verkiezingscongres: “Gedaan met Vivaldi, gedaan met hardwerkende Vlaming uit te persen en uit te lachen”

    Bart De Wever (N-VA) op verkie­zings­con­gres: “Gedaan met Vivaldi, gedaan met hardwerken­de Vlaming uit te persen en uit te lachen”

    Dit jaar is Bart De Wever 20 jaar voorzitter van de N-VA. Een “voorrecht” noemde De Wever dat op het verkiezingscongres van zijn partij vandaag in Gent. N-VA wil het alternatief zijn voor een voortzetting van de huidige federale regering, die op kap van de Vlaming de begroting verder de dieperik laat ingaan. Enkel N-VA kan voor de kentering zorgen, verklaarde voorzitter Bart De Wever vandaag aan het slot van het kiescongres van zijn partij. En als de kiezer N-VA een sterk mandaat geeft, dan is De Wever bereid premier te worden.
  2. INTERVIEW. Wetsdokter over gevonden beenderen in Sint-Martens-Latem: “Een lijk vertelt altijd iets, zelfs na jaren”
    PREMIUM

    INTERVIEW. Wetsdokter over gevonden beenderen in Sint-Mar­tens-La­tem: “Een lijk vertelt altijd iets, zelfs na jaren”

    In Sint-Martens-Latem is een stoffelijk overschot ontdekt dat vermoedelijk al dertig jaar in een tuin begraven lag. Naar alle waarschijnlijkheid gaat het om Annie De Poortere, die op haar 48ste spoorloos verdween. Het parket zit met heel wat vragen, en hoopt dat het opgegraven lichaam een paar ervan zal beantwoorden. Maar kan dat nog, na dertig jaar? “Veel hangt af van de toestand waarin het lijk zich bevindt”, zegt Werner Jacobs, wetsdokter en professor gerechtelijke geneeskunde van het UZ Antwerpen.
    Sint-Martens-Latem