De Saoedische kroonprins Mohammed bin Salman.
Volledig scherm
De Saoedische kroonprins Mohammed bin Salman. © afp

Saoedische kroonprins belooft "gematigde en tolerante" islam in zijn land

De Saoedische kroonprins Mohammed bin Salman heeft vandaag verklaard dat hij een "gematigde en tolerante" islam in zijn land, dat als ultraconservatief wordt beschouwd, zal herstellen en heeft tegelijkertijd beloofd dat "het extremisme binnenkort zal uitgeroeid worden".

  1. Ontslag gekregen of genomen: op welke werkloosheidsuitkering kan je dan rekenen?
    Jobat

    Ontslag gekregen of genomen: op welke werkloos­heids­uit­ke­ring kan je dan rekenen?

    Er komen heel wat formaliteiten bij kijken als je werkgever je ‘laat gaan’. Eén van de belangrijkste, waarvoor je ook zelf de nodige stappen dient te ondernemen, is de werkloosheidsuitkering. Terwijl je zoekt naar een nieuwe job – intensief én tijdrovend – zorgt deze vergoeding ervoor dat je niet zonder een inkomen komt te zitten. Maar wanneer heb je er recht op als bediende, en hoeveel bedraagt die uitkering? Jobat.be zoekt het uit.
  2. Autorijden mag eindelijk, maar deze acht verboden gelden nog altijd voor Saoedische vrouwen

    Autorijden mag eindelijk, maar deze acht verboden gelden nog altijd voor Saoedische vrouwen

    De Saoedische koning Salman heeft beslist dat vrouwen vanaf volgend jaar eindelijk - zonder begeleiding van een man - met de wagen zullen mogen rijden. De Saoedische professor Madawi al-Rasheed van de London School of Economics stelt dat koning Salman met zijn 'toegift' enkel probeert de aandacht af te leiden van zijn politieke mislukkingen in de regio. Daarnaast zou hij een neoliberale economie willen promoten waarin vrouwen een belangrijke rol moeten gaan spelen. Dat neemt niet weg dat voor vrouwen in Saoedi-Arabië nog altijd een reeks verstrekkende verboden gelden. Het is immers nog altijd de echtgenoot, de vader of zoon die zowat alle aspecten van het leven van de vrouw controleert.