Venus Williams zet Jelena Ostapenko opzij

door
Belga
Leestijd 1 min.

Venus Williams (WTA 5) heeft op de WTA Finals in Singapore (hard/7 miljoen dollar) haar tweede groepswedstrijd gewonnen. De Amerikaanse veterane versloeg de Letse Jelena Ostapenko (WTA 7) met 7-5, 6-7 (3/7) en 7-5. De wedstrijd nam drie uur en dertien minuten in beslag. Zondag was Williams, winnares van de Masters in 2008, aan het toernooi in de witte groep begonnen met een 2-6, 2-6 nederlaag tegen de Tsjechische Karolina Pliskova (WTA 3). Roland Garros-kampioene Ostapenko leed haar tweede verlies nadat ze eerder met 3-6, 4-6 onderuitging tegen de Spaanse Garbine Muguruza (WTA 2). Die neemt het later vandaag op tegen Pliskova.

In de rode groep klopte de Roemeense nummer 1 van de wereld en het topreekshoofd Simona Halep maandag de Française Caroline Garcia (WTA 8) met 6-4, 6-2. Aansluitend was de Deense Caroline Wozniacki (WTA 6) veel te sterk (6-2, 6-0) voor de Oekraïense Elina Svitolina (WTA 4). Woensdag staan op de tweede speeldag Halep/Wozniacki en Svitolina/Garcia op het programma.

De eerste twee van elke groep stoten door naar de halve finales. Vorig jaar ging de titel naar de Slovaakse Dominika Cibulkova.

bron: Belga