Fans Club Brugge helpen slachtoffer van rellen aan nieuwe auto

De mindervalide schoenmaker Peter Depover (51) krijgt een nieuw wagentje. Club Brugge startte een crowd funding nadat enkele hooligans zijn mobilette in brand staken. Amper een dag later stond er al 4.000 euro - en dus genoeg voor een nieuwe - op de teller.

Tim Lescrauwaet

“Ik kan niet genoeg “Dankuwel” zeggen. Ik zou het liefst van al al die mensen persoonlijk bedanken. Wildvreemde mensen die mij op die manier willen helpen. Dat vind ik onwaarschijnlijk mooi.” Peter Depover (51), de schoenmaker uit de Gistelsteenweg in Sint-Andries (Brugge), krijgt de tranen in zijn ogen als hij vertelt over wat hem overkwam.

Peter raakte dertig jaar geleden aan beide benen verlamd door een auto-ongeluk. Sinds enkele jaren tuft hij met een opvallend rode driewieler rond. Die kan hij besturen met zijn handen. Voor Peter dan ook hét ideale vervoersmiddel en naar eigen zeggen zijn grootste vorm van vrijheid.

Maar enkele hooligans duwden zijn driewieler zondagavond op zijn zijde tijdens de voetbalrellen na Club Brugge-Anderlecht. Ze staken het wagentje uiteindelijk ook in brand. Het motorblok brandde uit en de driewieler werd perte totale verklaard. Een enorme domper voor Peter.

“Enorm emotioneel”

Club Brugge startte maandagavond met een crowd funding voor de schoenmaker. Ze vroegen hun supporters om in totaal 4.000 euro in te zamelen zodat ze een nieuwe driewieler voor Peter konden aankopen. Normaal kost zo’n driewieler meer, maar de Vespa Shop Xclusive Bike uit Torhout gaf een fikse korting. Gistermorgen werd die kaap zowaar al gerond. Het was Club Brugge-verdediger Brandon Mechele die ’s middags bij Peter kwam aankloppen met een nieuw wagentje. “Ik herkende hem van zien, maar een naam kon ik er niet op plakken”, zegt de dolgelukkige man. “De afgelopen dagen zijn voor mij enorm emotioneel geweest. Maar het is ongelofelijk dat ik zo snel al een nieuw wagentje heb.”

De driewieler die gistermiddag werd geleverd, is echter niet de definitieve. Dat was namelijk een zwarte terwijl Peter bekend staat om zijn rode wagentje. “Iedereen herkent me daaraan”, zegt hij. “Ik moet nog een paar weken geduld hebben, maar dan komen ze hier mijn nieuwe rode driewieler leveren. Tot zover zullen mijn kinderen me wel uit de nood helpen.”

Peter is zowel Club Brugge als alle supporters die hun duit in het zakje deden heel erg dankbaar. “Ik ben verrast dat het zo snel is gegaan. Dat er zoveel mensen met mij meeleven. In nog geen dag tijd hebben ze genoeg ingezameld. Die honderd hooligans die hier lelijk huis hielden, bezorgen alle supporters eigenlijk een slechte naam. Maar nu is toch duidelijk aangetoond dat het merendeel een goed hart heeft. Het is lang geleden dat ik nog eens naar een wedstrijd van Club Brugge ging kijken, maar misschien moet ik daar nu toch wel eens verandering in brengen. Ik wil al die mensen echt uit de grond van mijn hart bedanken. De steun die ik de laatste dagen van vrienden, klanten en zelfs wildvreemden kreeg is echt hartverwarmend.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

MEER OVER Jupiler Pro League

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL